Per-Inge Lidén

Gravarundan

På Ängebäcks gård var det liv och rörelse idag när jag var där. Det var en av platserna för årets Gravarunda. Jag köpte getost, lite grejer på loppis och tygkasse från Stodeneskolans biståndsprojekt. Här fanns konstutställningar, keramik, hemslöjd och försäljning av såväl lamm som piroger och sylt. Folkligt och festligt.

 

Det är genuint roligt att komma och träffa alla dessa matproducenter, hantverkare och konstnärer direkt. Att mat och hantverk tillverkas och säljs är en slags livsnerv i ett samhälle.  Mer sånt behöver vi.

 

Samtidigt höll Isabella Lövin (MP) tal i Almedalen och pratade svensk matproduktion. Hon vill att vi kommer upp till 80% egenproducerad mat i Sverige, som ett etappmål. Bra tycker jag. För visst kan vi producera i det här landet. Och låta vår landsbygd leva och utvecklas. Kultur betyder ju förresten odling. Vi behöver såväl odling av mat som hantverk och konst i bredare bemärkelse.

 

Gravarundan är ett fint exempel på att det är möjligt.


Senaste inläggen.
Barn 18 Sep
Gymnasielagen 23 Aug
Bloggat på nwt.se.
Desktop