Per-Inge Lidén

Avicii och Wermland opera

Jag var på en häftig musikupplevelse i lördags. Wermland operas 44 personers starka orkester hade konsert – och spelade musik av Avicii, Kraftwerk och  Swedish House Mafia. Med flera. På violin, viola, cello, kontrabas, flöjt, oboe, klarinett, horn, trumpet, trombon, tuba, slagverk, harpa och piano.

 

Hans Ek dirigerade så svetten rann och orkestern var på sällsynt gott spelhumör. Eftersom de för en gångs skull satt på scenen på teatern fick man se dom också. Det hela var också ljussatt med böljande mönster och färger som projicerades på orkestern och väggarna runt om. En häftig upplevelse.

 

Jag lämnade konserten med ett leende på läpparna- och i själen. Vilken bredd och vilket djup det finns i kulturlivet i Karlstad.


Senaste inläggen.
Gravarundan 08 Jul
Livets mening 02 Jul
Vänern 29 Jun
Bloggat på nwt.se.
Desktop