Christian Holm Barenfeld

🏳️‍🌈 Pride & allas lika värde 🏳️‍🌈

Bild: Fr v. Niclas Holm Barenfeld, Christian Holm Barenfeld, Anna Kinberg Batra & Sofia Arkelsten vid Sthlm Pride 2016.

I helgen avslutades den veckolånga festivalen Stockholm Pride. En festival som syftar till att lyfta allas rätt att vara sig själva och leva sitt liv som de önskar. Att lyfta HBTQ-frågorna, stå upp för dem och försvara dem och ta strid för rättigheterna här hemma och runt om i världen. Mänskliga rättigheter är nämligen inte nationella utan universella. De gäller alla överallt, men dessvärre kan vi se allt för många länder där förtrycket mot HBTQ-personer är stort och där utvecklingen går i fel riktning.

Moderaterna deltog självklart i Pride även detta år och inte minst pågår vårt försvar av dessa rättigheter året runt, dygnet runt. Själv deltog jag inte i år så bilden får bli från förra året. Pridefestivaler äger dock rum på många orter i landet och den  4-9 september är det dags för Värmland Pride.

Moderaterna i Växjös kommunalråd Oliver Rosengren skriver bra om Pride och dess betydelse. Mycket läsvärt!

Vänsterradikala tidskriften ETC har däremot överträffat sig själva i orimlighet och konspirationsteori och kritiserar Försvarsmaktens deltagande vid Pride. Inte för att de tycker att det är fel att delta, men med några heltokiga idéer om bakgrunden. I grunden tycker jag inte att artikeln är läsvärt, men ett bra och samtidigt skrämande exempel på en bisarr världsbild från den yttre vänstern.  


Senaste inläggen.
Veterandagen. 29 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop