Stina Bergström (MP)
Etikett. Bengt Karlsson

Hektisk valrörelse

skjyltuppsättningValrörelsen har gått in i slutspurten och så har jag. Dagarna är fyllda av studiebesök,  debatter, torganförande och valstugearbete.

Förra veckan besökte jag bland annat Ola Hultman på Värmlands skogsförråd. Där var det bråda dagar eftersom det växer svamp så det knakar i skogen just nu. Ola visade mig runt i lokalerna och över en kaffe diskuterade vi MP:s företagarpolitik. Att sänka den generella arbetsgivaravgiften istället för att ha kvar lägre arbetsgivaravgift för unga skulle för Värmlands skogsförråd löna sig. Ola välkomnade också MP:s förslag med slopat sjuklöneansvar.

Kantareller från Värmlandsskogen på väg ut i Sverige och Europa.

Kantareller från Värmlandsskogen på väg ut i Sverige och Europa.

I lördags pratade jag på torget i Arvika, i söndags var jag på Lillerudsdagarna. Men igår fick jag jobba på hemmaplan. Jag, Maria Ekberg och Bengt Karlsson, våra toppnamn i Kil, bjöd Bodaborna på fika och politiska samtal utanför Konsum i Högboda. Det blev många goda samtal. Bland annat om  MP:s landsbygdspolitik.

fika

 

Varför jag anser att Miljöpartiet är ett landsbygdsparti berättade jag i lördagens VF:

http://www.vf.se/nyheter/allman/mp-ar-ett-landsbygdsparti%E2%80%9D

På samma tema spelade min språkrörskollega  Jesper Johansson och jag in en film förra veckan. Lite töntigt kanske, men himla roligt hade vi:)

https://www.youtube.com/watch?v=9NBxBrkRsw8

 

 

 

 

 

 

MP näst största parti i Värmland

Per-Inge och Maria”Om vi får över 15 procent i Karlstad lovar vi att bada i fontänen på torget i natt. ” Glädjen stor högt i tak igår på vår valvaka när vallokalresultatet för EU valet presenterades vid nio-tiden. Karlstads gröna kommunalråd Maria Frisk och Per-Inge Liden avgav ett löfte. När valnattens resultatet kom hade 16,5 procent av Karlstadborna lagt sin röst på MP  och råden fick ta ett nattbad.

bengt och jag

Under dagen delade jag ut valsedlar utanför församlingshemmet tillsammans med Maria Ekberg och Bengt Karlsson, MP:s fullmäktigeledamöter i Kil . Vi tillhör alla Boda valdistrikt och kunde glädja oss åt att fler Bodabor röstade grönt i år än förra Eu-valet. När nattens valresultat kom visade det sig att vi var näst största parti i valdistriktet med 15,7 procent av rösterna.

Tack alla goa gröna Värmlänningar som valde att lägga sin röst på Miljöpartiet och stödja den gröna kraften i EU! Våra Eu-politiker Isabella Lövin ,Peter Eriksson och Bodil Ceballos kommer att arbeta för ett öppet och mänskligare Europa som går i täten i klimat- och miljöfrågorna.
Som riksdagsledamot och språkrör för MP Värmland är jag stolt och glad över att MP ökade från 9 till 12.3 procent i Värmland. Jag är glad över FI:s framgångar. Men orolig och beklämd över att allt fler väljer att lägga sin röst på främlingsfientliga partier i Värmland, Sverige, Danmark, Frankrike och andra Eu-länder.

Skärmklipp

 


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop