Stina Bergström (MP)

Till minne av förintelsen

 

I lördags högtidlighölls den internationella minnesdagen över Förintelsens offer i hela landet.  I riksdagen har vi uppmärksammat den här dagen i många år genom en manifestation. I år var jag en av de partirepresentanter som bjöd in till den i torsdags. Bland talarna var bland annat överlevarna Dina och Jovan Rajs och Yehuda Bauer, professor och förintelseforskare.

För mig blev manifestationen i år speciell. Både med tanke på händelserna i Göteborg under hösten. Men ännu mer för den resa jag gjorde i september till Polen I förintelsens spår tillsammans med flera riksdagsledamöter. En resa jag tidigare skrivit om här på bloggen. Med på resan var också Max Safir, som tillbringade sina tonårsår i Birkenau, Auschwitz. Max var även med på manifestationen i torsdags och det blev ett kärt återseende. Höstens resa förpliktar. Nu är även jag ett vittne med uppgift att fortsätta Max, Dina och Jovans berättelser.

Max framför resterna av baracken i Birkenau där han bodde.


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop