Lunch med Lurton

Francois Lurton är född och uppvuxen i Frankrike. Pappan heter André Lurton och är en av Bordeauxs främsta vinmakare. Sonen har gått helt i pappas fotspår, men också tagit flera steg ut i världen. Jag tog en lunch med några av Lurtons viner och deras svenska Brand Manager. Francois himself var nog upptagen i en sina fem vingårdar: Spanien, Portugal, Argentina, Frankrike eller Chile. Vi klarade oss bra ändå och provade igenom:

1. Les Fumées Blanches Rosé 2009. Nr 75958. 75 kr

Lättsam och trevlig rosé i god hängmatta-stil. Fruktigt och fräscht med drag av jordgubbar, lingon och smultron.

2. Gran Lurton Corte Friulano 2009. Nr 94453. 119 kr

Tillfällig nyhet som kom i somras. Och visst är det ett härligt sommarvin med sina inslag av örter, blommor och smör. Funkar även idag, såhär en tidig höstdag.

3. Lurton Malbec 2008. Nr 6051. 86 kr

Nya årgången 2008 är lysande! Harmoni. Som att dofta i en korg med julkryddor, nyplockade björnbär, blåbär och plommon.

4. Les Erles la Recaoufa. Nr 75325. 189 kr

Det mesta personliga vinet med en egen smak och stil. Stoppar näsan djupt i glaset och hittar mynta, soltorkad tomat, kryddor, lakrits, choklad och fat. Mitt vin i höst!

Kategori: Okategoriserade
 • Magnus

  Vad roligt med en vinblogg! Vad tycker du om Briccotondo Barbera? Ett vin som ofta älskas eller hatas (där jag tror att priset är en av anledningarna, antingen ska det risas för att det är för billigt, underförstått att billiga viner inte kan vara bra, eller för rosas för att det är prisvärt).

  • Sofia

   Hej Magnus!
   Tack! Kul att du gillar bloggen, välkommen att titta in ofta.
   Briccotondo är absolut bra och välgjort för sin prisklass. Jag tycker iof att det blir lite väl mycket fokus på fynd och prisvärt ibland. Vad hände med gott och bra? Huvudsaken är trots allt att vinet smakar som du vill. Man ska inte bara jaga prislappar. Med det sagt tycker jag ändå att det finns en hel del bra viner i prislappen runt 80-100 kr.

   Hälsningar
   Sofia