Ulrica inreder

Lite svar, ny fråga och Antik&Design….

Hej söta du!

Ja nu är det allt bra grått va? alla pratar om det, lider av det och drömmer sig bort. Det är knappt dagsljus alls och vi känner oss trötta! Grått! grått! grått! Ja och med det sagt så går jag idag direkt in på svaret på Frågan som Carin ställde till mig förra fredagen! Carin undrar hur jag bemöter det gråa? så här skrev Carin:

Fredagsfrågan till Lady Light!

Hej Sköning! Hur är läget? Jag läste i tidningen att det ska vara grått hela november – ha, ha – Vi har börjat få in snitsen på det nu. Idag är det min tur att ställa Fredagsfrågan till Underbara Ulrica Inreder och jag vet att hon är i Stockholm nu, så vi får se när hon har tid att svara. Vi två korsbloggar, som du kanske vet – vi ställer frågor till varandra på fredagarna. Om man ska koka ner våre verksamheter så är det lika på flera sätt. Båda två säljer vi känsla. Ulrica är Homestylist – jag hjälper mina kunder, företag, organisationer, medarbetare, privatpersoner, idrottsmän, idrottskvinnor, musiker, konstnärer, artister att hitta sin känsla. Oj, klockan är mycket och ikväll ska jag på Galej – så Frågan till dig Ulrica är helt enkelt:

Hur gör du för att möta det som är grå, gråare, gråast?

Mitt svar:

Ja vad ska man göra? Eller SKA man göra något alls? Jag brukar ofta säga till mina barn, min familj och mig själv. Lägg inte energi på det du inte kan förändra utan lägg den på något som du faktiskt kan göra  något åt, jag tror det är Dhali Lama som sagt något liknande någon gång och jag tycker det är så bra och det är nog det bästa sättet att hantera grå trista novemberdagar. Ignorera, prata inte om det prata om något positivt istället, försök att vända hjärnans tankar när den går mot det grå, tänk på något roligt, gör något roligt, var rolig :-) Inte alltid så lätt men det är du som styr  över din egen hjärna! glöm inte bort det! så mitt sätt att bemöta det grå är alltså att försöka ignorera det helt enkelt! inte släppa in det grå i mitt liv! leta istället efter ljuspunkter i livet på andra ställen än på himlen. :-)

Inredning med stil

Vill du inreda ditt hem med en personlig och elegant stil? Vill du mixa gammalt och nytt? då tycker jag att du ska göra ett besök hos min vän inredaren Ali på Antik och design i Molkom. Här är det som att gå runt och titta på skatter vart man än vänder sig. Åk hit och hitta den där speciella möbeln/dekorationen som lyfter hela ditt hem eller gå runt och insup atmosfären och ta med dig inspiration hem.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Och är inte även detta ett bra sätt att mota bort det grå så säg? Josef Frank på en härlig karmstol i guld! love it!

Min fråga till Carin:

Fina Carin! i mitt svar till dig så skriver jag om att försöka hitta något positivt att tänka på när det är grått men jag tänker också att vi kan genom att göra andra glada hjälpa oss själva att ta oss igenom en grå dag. De flesta människor vill bli bekräftade på ett eller annat vis, man vill gärna höra att man är bra eller duktig, fin osv.. Så borde vi inte hjälpa varandra genom att ge varandra lite mer komplimanger? Men hur gör man det då på bästa vis? många vågar inte ge komplimanger av ren rädsla för att bli feltolkade, kanske tror hon eller han att jag stöter på denne om jag säger att denne är fin tex?

Hur ger man en bra komplimang på bästa sätt Carin? Har du något bra tips?

Ja det var min fredagsfråga så här på söndagen :-)

Vill du läsa mer av Carin så kika in HÄR: eller HÄR:

Vill du läsa lite mer om vad jag gjort under veckan så klicka dig vidare HÄR

Ha en underbar söndag så ses vi snart igen!

LOVE/U XOXO

Frågor och svar och fredagsmys på SCANDIC WINN…..

Heeej igen!

Herregud vad mycket jag har att berätta och visa! så mycket har hänt sedan jag sist bloggade! Det gick ju inte så bra att blogga på Gran Canaria då internet krånglade. du kan gå in på www.ulrica.askmorling.se så kan du se resultatet av det inredningsjobb vi gjorde där! Här på nwt så tar jag vid from igår och det blir givetvis svar och frågor. Carin Coach och jag korsbloggar ju sedan en tid tillbaka och tanken med det är att fläta ihop detta med att hjälpa andra människor både utvändigt och på intsidan. vi jobbar båda två med att hjälpa andra människor att utvecklas och komma framåt. vi ser det positiva och jobbar med det. Carin kan du följa på hennes blogg HÄR: Carin ställde en fråga till mig för en evighet sedan och jag kunde inte svara då men nu kör vi igen och det blir först svar på Carins fråga och sedan kommer min fråga till Carin :-) 2 flugor i en smäll! :-)

Här kommer först frågan från Carin:

Käraste Ulrica! Hur tror du att det är lättast att nå de som är skeptiska? 

Hur möter du de personer som avfärdar tjänsten, utan att veta vad de avfärdar?

och Du kan läsa hela Carins inlägg HÄR:

Mitt svar:

Att vara skeptisk är att inte veta, inte ha kunskap utan man vill och söker efter mer information, bara det i sig får mig att känna att det jag gör är intressant och värdefullt och jag anser det vara min uppgift att visa mig ödmjuk inför det. Självklart måste jag vara den då som med vänlig röst förklarar det jag vet, min erfarenhet osv Om man trots det avfärdar min tjänst så är det upp till mig att förstå att det kan vara många orsaker till att man säger nej. Om jag då hanterar situationen rätt så har jag ändå gjort ett gott intryck och ett avtryck som kanske genererar i en mognad för min tjänst senare i livet. Att behandla sina kunder med respekt oavsett vad det leder till det är A och O som entreprenör, det är i alla fall min erfarenhet och känsla.:-)

Min fråga till Carin:

Fina Carin, nu befinner du dig i Stockholm och njuter med din man och barn. vi är så lyckligt lottade att ha möjligheten att få njuta av vår familj både du och jag som vi gör. Nu är vi inne i november månad och december nalkas med en rasande fart! December och Julen.. Underbar tid, ljus i vart fönster, det bakas pepparkakor och lussebullar det kan man beskåda från var och varannan människa speciellt på FB Jag tänker…De som inte har det som på FB De som inte KAN baka med sina barn för de har inte råd eller det finns sjukdom i vägen tex

Hur kan vi som har möjlighet att leva upp till Facebooks lycklighetskrav tagga ner en aning och hur kan de som är mindre lyckligt lottade hitta glädjen och julkänslan. Jag pratar om balans vart möts vi? Hur hanterar vi julstressen från båda dessa sidor? blev jag krånglig nu? hoppas inte det…

Fredagsmys på SCANDIC WINN Karlstad

Igår tog vi in på SCANDIC WINN i Karlstad för ett riktigt MEGA fredagsmys med Leon :-) Nedan kommer en kavalkad med bilder! Vi tog in på deras nyrenoverade rum som Doos arkitekter har inrett! såååå najs! kolla in detta!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

I tapeten hittar man motiv från Karlstad, coolt…. :-)
SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Leon blev MYCKET glad över mottagandet när vi kom till rummet….choklad och frukt och bubbel på kylning! (bubbel gjorde mamma och pappa mycket glada ;-) )

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Man kan ha det sämre….

vi gick ner för att äta middag och där stod Anders Olsson kocken och flamberade så det stod härliga till

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

sååååå goood mat!! mmmmmums!!!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

vi åt och mådde bra

SONY DSC

SONY DSC

Och vi serverades av söta Hanna Persson

SONY DSC

När middagen var inmundigad så satte vi oss i pianobaren som varje fredag har livemusik, precis som på den gamla goda tiden på Sara Winn, du som är i min ålder vet jag vad jag pratar om och nu har de alltså tagit upp detta igen: Det är Tobias Granbacka som underhåller och han var mycket duktig!

SONY DSC

SONY DSC

Vi fick trevligt sällskap efter en stund, Linda-Mari med dotter och Jonas från Bam54 slöt upp med oss och Tindra tog genast över scenen och sjöng ”utan dina andetag” och jag kan lova att den tidigare ganska högljudda publiken tystade och bara gapade!! Tindra fyllde nyss 9 år jag säger: remeber that name!! :-)

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Det var ju fredag så barnen blev snart trötta så vi gick upp på rummet och efter någon minut somnade Leon, nöjd med kvällens fredagsmys..

SONY DSC

Leon älskar som de flesta av oss även hotellfrukostar och här på Scandic winn är den ekologisk vilket är något som gillas av oss

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Det är inte svårt att äta LCHF, GI eller om man är överkänslig eller allergisk det finns något för alla

SONY DSC

Innan vi lämnade SCANDIC WINN så njöt vi in i det sista i deras relax

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Sedan var det dags att gå hem men varför inte fortsätta att mysa lite…

SONY DSC

Ja bullen var ju Leons då förståss! :-)

Nu mina vänner hoppas jag ni kikar in på Carins blogg för att kolla hennes svar på min fråga  och jag kan varmt rekommendera dig en natt på scandic winn bara för att njuta och komma bort lite! :-) Boka HÄR:

Vi ses snart igen och kika gärna in på www.ulrica.askmorling.se för att se lite inredning från Gran Canaria

Puss så länge!

LOVE/U XOXO

Fredagsfrågor och svar en helt vanlig lördag på Gran Canaria….

Hej på er igen!

Long time no see! :-) befinner mig på Gran Canaria nu under oktober månad för att försöka etablera vår inredningstjänst här!

Tyvärr så har tekniken krånglat för oss första veckan men nu så! :-)

Vi har det underbart bra här, bor i San Augustin på samma ställe som sällskapsresan spelades in om ni minns?

SONY DSC

Här är utsikten från vår uteplats :-) inget synd om oss om jag säger så!

Det är mycket svenskar här och det verkar som om det inte finns några inredare just här.

Har redan fått mycket bra kontakter förutom Fastighetsbyrån som jag hade möte med när vi var  här och rekade i April och vi ska träffas igen nästa vecka!

SONY DSC

Det är otroligt många svenskar som flyttat hit och startat sin verksamhet här och vi får mycket bra information om hur vi skall gå till väga osv..

SONY DSC

Tanken för vår del är att jobba här när det är lugnare i Sverige alltså oktober/november typ… Leon är med och han börjar svenska skolan på tisdag.

SONY DSC

Ja det blir några spännande veckor så håll tummarna för att jag får in lite jobb nu!

Fredagsfrågor och svar på en och samma gång! ;-)

Ja, det blir ju inte lika konsekvent med svar och frågor men vi kör som sist allt på en och samma gång!

Vi börjar med Carins fråga till mig förra fredagen:

Du kan läsa hela Carins inlägg HÄR: om du vill! :-)

frågan löd så här: Hur ska vi bemöta mörkret? Vad går att göra med ljus/belysning, färgval och annat?

Svaret till fina Carin: Det blir ju jätteskojig fråga till mig eftersom jag just nu befinner mig i sommarvärme igen :-) hihi!

Men om man sitter hemma i regnet en mörk oktoberkväll och funderar på lite inredning och vill pigga upp sig själv

så tycker jag att man ska se över sin belysning i varje rum!

Man behöver mer punktbelysning än vad man tror för att inreda med ljus. fönsterlampor, läslampor, dekorationslampor, tavelbelysning mm

Takbelysningen tycker jag är bra om den går att dimma.

Vi behöver ju ljuset men på kvällen efter jobbet så är det nog mysbelysning som lugnar och piggar upp oss.

Lägg sedan till levande ljus och jag vill understryka tänd så många ljus du har råd med :-)

och doftljus!! mmmm vanilj, kakdoft, lavendel som sprider ett lugn över bostaden.

När det gäller inredningen så gillar jag lite murrigare färger men om man är beroende av ljuset

så häng gardinerna så långt ut på väggen som möjligt för att släppa in så mycket ljus som möjligt!

Och en sak till:ät D-vitamin :-) och se till att få lite solljus på en under dagen! ;-)

Fredagsfrågan till Carin kommer här en varm lördag på kanarieöarna!

Finaste Carin! Jag vet ju att du är förkyld nu stackare! :-( och det är ju en av ”plågorna” under hösten tyvärr! atjooo!! Jag har även hört att det är kallt och regningt/blåsigt? eller kanske bättre nu får vi hoppas! Oktober månad tycker jag själv är fin i Sverige innan löven faller av och vi får njuta av ett färgsprak utan dess like! Jag själv har inget problem med höstdepp men jag… hur ska man säga ogillar november!! en ganska onödig månad om du frågar mig! ;-)

Och frågan : Om man tänker sig att man är en företagsledare på ett stort företag så kan man ju anta att det finns personal som faktiskt får höstdepp och känner sig nere! Jag rekommenderar givetvis att man anlitar dig för att få arbetsplatsen att fungera positivt och effektivt årets alla  månader och jag tänkte du kunde förklara för mig och alla chefer där ute hur viktigt det är att man ser över och hanterar sin personal på rätt sätt så att man får en ännu mer lönsam verksamhet med personal som går glada till och från jobbet och med en känsla av att vara behövd och att man fyller en viktig funktion… kanske man kan ”mota Olle i grind” när det gäller höstdeppig personal :-) Hoppas jag inte krånglade till frågan för mycket! :-)

Carin och alla som läser ha det gott nu!

SONY DSC

Nu ska jag gå till poolen! :-)

Puss så länge!

LOVE/U XOXO

Är det fredag hela tiden? här kommer fredagssvar och ny fråga!

Hej sköning!

Tålamod är en fiskares bästa vän! sa Lotta på bråkmakaregatans pappa :-) Och jag får väl tvista om den lite och säga: tålamod är mina bloggläsares bästa vän! ;-) So sorry! för att det inte blev något bloggande förr helgen! Just nu så går all min tid åt till möblering/inredning av hus och lägenheter som skall säljas, konsultationer och inredningsjobb! Eftersom jag snart åker till Kanarieöarna och jobbar så är det GALET mycket som måste fixas innan! Men håll ut! När jag väl åkt så kommer jag att ha ett lite lugnare tempo och jag kommer att blogga från kanarieöarna såklart!

Om du vill kika lite på några av jobben som jag gjort så kan du klicka dig vidare på länkarna nedan! Det är ett såååå mysigt hus på Gruvgången 50 som vi har inrett i lantlig stil där en del av säljarens möbler är kvar. Det är Torbjörn på Skandiamäklarna som säljer denna fina villa:

http://bostad.skandiamaklarna.se/till-salu/CMVilla/images/49A30S2CLFPC3M4B

Tyvärr är det något galet med min dator (morr!) så jag får inte upp nya bilder men klicka om du är nyfiken och anmäl dig till visningen om du letar ett charmigt hus! Visningen är i morgon! :-) vidare så har jag stylat delar av en toppvåning på musigatan, där är det visning på söndag och det är Jonas Björk på Fastighetsbyrån som säljer denna granna våning! klicka på länken och anmäl dig på visningen!

http://objekt.fastighetsbyran.se/Objekt/?source=Hemnet&ObjektGID=OBJ5110_1363710500

Fredags svar och fredagsfråga på en och samma dag!

Ja men vad ska jag säga! wow! hur är det möjligt att det är fredag igen!!?? I dessa tider när jag har jobb nästan varje minut på dygnet så får jag idag helt enkelt slå ihop mitt svar till Carin och baka in en ny fråga till henne! :-) fredag! fredag! frågor och svar som är till för oss två för att vi tycker att det är roligt men också för er kära läsare som kanske snappar upp något kul som du kan ta till dig i din vardag! :-)

Vi börjar med Frågan från Carin och det inlägget kan du läsa i sin helhet genom att klicka på länken:

http://bloggar.nwt.se/carincoach/2014/09/19/nu-blommmar-det-redan-fredagsfragan/

Frågan från vackra Carin:

Kära Ulrica!

Vilken roll tycker du att böcker spelar i ett hem?

Svaret:

I en bok ligger det kunskap av något slag, det kan vara fakta, det kan vara information, det kan vara spännande handling eller rolig. Kunskapen kan ligga både hos den som skrev boken men också föras över till den som läser. Bilder inspirerar och skapar känsla. En bok är därför ett skafferi av kunskap och man kan välja olika typer av kunskap och inspiration. En bok är också något man bör högakta och respektera eller framförallt författaren som lagt ner själ och hjärta + en massa timmar för att skriva en bok som underhåller just dig! så böcker tycker jag är allmänt kul! oj nu blev det en massa babbel! hehehe! men viktigt att belysa tycker jag! nu så här kommer det ett inredningssvar också: Om man tar med sig det jag skrev ovan och lägger till det faktum att en bok oftast är vacker också! att inreda med böcker skapar en härligt ombonad atmosfär! Hemma hos mig finns det massor av böcker av olika slag och som fyller olika slags funktioner: I köket tex där har jag proppat med kokböcker, inte för att jag följer recept särskilt ofta men jag sitter ofta och bläddrar, tittar på bilder och plockar lite här och där när jag lagar mat. I vardagsrummet så har jag bokskåp med allt från romaner till faktaböcker och framme på soffbord och bord mm så ligger min samling av inredningsböcker!!! åååå vad jag älskar att bläddra i dem och njuta av allt vackert och inspireras, har en del utbildningsböcker också som jag läser i just det syftet. Vidare så har jag en drös med riktigt gamla böcker som jag bara har för att de pryder sin plats! Så Carin min fina vän! BÖCKER!! är fantastiskt! och viktigt tycker jag i ett hem! För er som inte vet så är Carin på bokmässa och presenterar sina 3 böcker som hon skrivit och dessa böcker tycker jag att du ska beställa om du vill utvecklas som människa!

Du kan beställa Carins böcker HÄR:

Även jag har skrivit en bok och det är en instruktionsbok för dig som vill lära dig homestyling, boken innehåller även en ljudbok och en instruktionsfilm så toppenbra om man vill lära sig grunderna och styla själv! Min bok kan du köpa HÄR:

Boken framsida liten[2]


1901546_10152225766026738_1788908737_n IMG_3637

20130313-101829.jpg

Å här kommer det en ny fråga från mig till Carin:

När du skriver dina böcker så vet du ju om att man måste fånga intresset hos läsaren direkt!och det gör du så bra! :-) Men detta kan ju vara viktigt även i andra sammanhang, många människor kan ha svårigheter i sociala sammanhang, svårt att ta kontakt med nya människor osv

Hur skulle du råda någon som vill utveckla förmågan att fånga en annan människas intresse?


IMG_2991

Nu ni! har jag superbråttom! måste hoppa i både kläder och ett ansikte!! hehehe!

Ha en underbar fredag!

Puss så länge!

LOVE/U XOXO

 

Slam the door och Fredagsfrågan så här på lördagförmiddag…

Hej fina du!

Idag skiner sola i karlsta ikapp med sig själv vill jag lova! hääärligt! Idag ska jag röja lite här hemma innan vi väntar besök från Örebro + en till av bandmedlemmarna från Slam the door. De ska repa i em/kväll och jag ska innan det  bjuda på en nyttig och förhoppningsvis god lunch! Det finns 2 låtar att lyssna på om du vill det och snart så kommer deras första musikvideo! Det är så bra musik om man gillar den genren :-)

SONY DSC

Jonas på trummor längst fram, Micke gitarr, munspel och sång och Håkan leadsinger och just nu även basist :-)

Veckan som gått

Mycket jobb! mer än vanligt vilket jag är så tacksam över! fler nya inredningsjobb som droppat in och jag jobbar nu med Swedbank, jättekul! Har haft massor av konsultationer, nya bokningar och givetvis huset, det härliga huset som vi stylar/inreder inför försäljning! WOW! jag har så kul! Bilder på huset kommer nästa vecka! förutom inredning och homestaging och musik så har jag även 2 andra projekt som jag jobbar med men de är i dagsläget hemliga! ;-)

Fredagsfrågan som blev en lördagsfråga, igen…

Ja, som ni kanske har märkt så korsbloggar jag och Carin Coach varje helg! det är toppen roligt och spännande tycker vi i alla fall! Och idag (igår ;-) ) så är det min tur att ställa en klurig fråga till Carin. Och jag börjar så här: Jag följer några bloggar som drivs av framgångsrika kvinnor, de är snygga och smarta och jag blir inspirerad av att läsa. Man får tips och idéer och jag är själv alltid intresserad av att prova nya saker och att utvecklas! Men solen har en baksida :-( Dessa kvinnor blir ofta utsatta för sk nättroll som ger elaka kommentarer mm och vi andra som läser som inte är lagda åt det hållet ser ju klart och tydligt att det ofta handlar om avundsjuka den kända svenska avundsjukan!! JANTELAGEN!!! finns det något mer osexigt? Carin jag vet ju att du skrivit hela 3 böcker på kort tid!! (vem mer än du lyckas med det!! :-) ) och att ett ämne som berörs är just JANTELAGEN så jag anser att du är expert på detta! Så min fråga från  mig och säkert alla andra som utsätts för denna ”lag” är idag kort och gått: Hur bemöter man jantelagen på bästa sätt?

Nu måste jag börja röja!! läs Carins svar HÄR:

Vill ni läsa mer om mig så klicka in på min andra blogg HÄR:

Nu önskar jag dig en riktigt härlig vecka! Puss så länge och glöm inte att rösta i mogon!

IMG_0990

 

LOVE/U XOXO

En helg i musikens tecken..och svaret på fredagsfrågan såklart!

Hej min vackra bloggvän!

Allt bra med dig hoppas jag? Vi fick ju lite sommarfeeling denna helg så det var härligt tycker jag!

Min helg har varit mycket händelserik och helt i musikens tecken. Fredagskvällen tillbringade vi med våra goda vänner Micke och Åsa i Örebro, vi började med att käka på Scandic där Åsa jobbar, det var mycket gott och vi har så roligt ihop! Micke har jag känt lika länge som Håkan (han var med när vi träffades :-) ) och Åsa och Micke har hängt ihop i några år superhärligt par! I helgen så var det festival i hela Örebro så det fullkomligen kryllade av musiker.

SONY DSC

SONY DSC

Vi gick efter maten till kyrkan för att lyssna på musik, kanske inte vår smak men en häftig upplevelse och kyrkor är ju alltid vackra!

SONY DSC

SONY DSC

kolla in taket bara lixom!

SONY DSC

SONY DSC

i kyrkbänken och här kan man nästan se rakt ner till lungorna på mig ser jag! hehehe!

Efter kyrkbesöket så gick vi tillbaka till Scandic och tog ett glas vin (eller 2 ;-) )

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Vi fick celebert besök vid vårt bord Stefan från så ska det låta, en gammal kompis till Åsa

SONY DSC

Jag kan givetvis inte låta bli att kolla in inredningen och på Scandic så hittade jag kristallkronan jag vill ha till sovrummet!

SONY DSC

fotad underifrån! kan lova att ett och annat öga slängdes på mig när jag låg i brygga på flygeln under för att fota! så fin krona!

lördagen blev rätt seg, vi gick och lade oss kl 04:00 (tonårsfasoner) och i går så spelade vi in musikvideo! riktigt rolig helg alltså!

Och här kommer fredagsfrågan från Carin Coach!

klicka dig först till Carin och läs frågan där! jag brukar ju kopiera frågan men jag vill så gärna att du verkligen skall läsa Carins fina blogg så denna gång ska du få jobba lite ;-) klicka dit och hit igen så får du frågan från Carin först och mitt svar sedan så klicka HÄR nu så ses vi om en stund igen!

Och här läser du svaret från mig

Efter sommaren, när luften blir frisk och klar, när man hittar den härliga svampen i skogen och det känns som att man börjar ett nytt liv på något vis. Många kommer igång med träning och hälsosam mat men det är också dags för skola igen och kanske just du har bestämt dig för att börja läsa igen! När man skall läsa och lära så spelar miljön en väldigt stor roll, belysningen måste vara bra, du måste sitta bekvämt och helst ergonomiskt. Jag råder dig att ha en arbetsplats hemma, ej i sovrummet dock! En arbetsplats där det är ordning och reda det är viktigast! Satsa på pärmar, boxar eller korgar och håll ordning på pennor, sudd osv. Detta gäller i alla åldrar så hjälp era barn att ha det ordningsamt genom att sortera upp och skriva lappar på boxar tex eller burkar. Välj gärna enhetliga färger runt arbetsplatsen så att inte hjärnan får för mycket intryck från miljö..intryck skall komma från den kunskap som hjärna suger åt sig! Kanske du kan ha något vackert att vila ögat på när du behöver en läspaus? en vas med vackra blommor eller ett foto på någon du tycker om.

Behöver du hjälp hemma med en arbetsplats eller något annat rum så tveka inte att ringa mig! :-)

072-5080886

Läs även min andra blogg:  www.ulrica.askmorling.se

Vi ses på fredag! då kommer min fråga till Carin!

puss så länge!

LOVE/U XOXO

Fredagsfrågan blev en lördagsfråga….

Hej min vän!

Godmorgon på dig! hoppas veckan varit bra! Min har varit toppenbra! startade jobbveckan med att testa en ny tjänst på visning av ett hus. Vi erbjuder nu om man vill lite extra på visning av bostäder, man kan beställa i princip vad man vill men i detta fall så rullade vi ut röda mattan, jag och min kollega Marie var med som inredningsvärdinnor och vi hade 2 servitörer med som serverade bubbel, crustader och fin choklad. Detta koncept visade sig vara mycket lyckat :-) spekulanterna blev glatt överaskade och tyckte nog det kändes lite speciellt att få det mottagandet! inomhus spelade vi lite soft lounge musik. Så vill du ha något speciellt till din visning? slå mig en signal! vi skräddarsyr något trevligt efter dina önskemål! mitt nummer 072-5080886 så här såg det ut i måndags:

SONY DSC

Här står dagens team: Marie, Jag, Timmy och Jesper

SONY DSC

Lite gott bjöd vi på! det uppskattades

SONY DSC

Timmy serverar

SONY DSC

Här är jag, Torbjörn mäklare från Skandiamäklarna som säljer detta fina hus på Tynäsvägen 42!

vi har ju även stylat detta hus! Letar du hus på Tynäs så måste du gå på extravisningen som hålls på söndag!!! :-)

SONY DSC

Detta är Marie Lindgren Eriksson som hjälper mig med konsultationer när jag inte hinner och i Oktober när jag är på Kanarieöarna så kommer hon och min fina syster Lina hålla i ställningarna tillsammans med Timmy och Jesper (servitörerna) Det känns tryggt att ha så bra personal att lämna över till!IMG_1315

Här är min fina syster Lina Schulstad

För övrigt under veckan så har vi städat, målat och lagt golv i en lägenhet + inrett/stylat den. Den fotades igår så nästa vecka kommer det bilder!

Jag tog bilder igår och hade tänkt visa er lite från början till slut men, virrpannan här hade glömt att sätta tillbaka minneskortet!! morr!!!!

Fredagsfrågan som blev en lördagsfråga

Herreguuud! hur fort går inte veckorna? när jag la mig igår och skulle ställa klockan på 7 så kom jag på, nämen javisst ja! det är ju lördag i morgon jag behöver ju inte ställa klockan!! åh vad skönt!..å efter det så kom en  mindre behaglig känsla!!! aaaaaaa….Det är ju min tur att ställa fredagsfrågan!!! men ni har väl vant er vid det här laget att jag är lite snurrig ibland!! hahaha!! Men nu kommer det alltså en fredagsfråga till min fina vän Carin Coach igen:

Frågan:

Sötaste Carin förlåt men här kommer det en lördagsfråga ;-)

Jag skulle vilja ta upp något som jag själv tycker är oerhört viktigt nämligen mat och hälsa. Jag äter ju very low carb food, mycket protein och nyttigt fett, de kolhydraterna  jag får i mig kommer från grönsaker och citron + grapefrukt som jag försöker äta lite varje dag. Jag har hittat ett sätt att äta som gör att jag är PIGG!! framför allt, har gått och varit trött/sömning heeela dagarna ända fram tills jag tog bort mjöl och socker helt (även pasta, ris och potatis) För mig är det ett sätta att leva och jag gillar det, mår bra av det och äter fantastiskt gott men många tycks tro att jag går på diet och att jag uppoffrar mig och har det jobbigt! Ja, jag saknar allt! så klart och jag fuskar ibland bara för att det är så gott men jag älskar känslan i kroppen när jag ”sköter” mig. jag känner mig frisk och sund, träningen går bättre, ja allt blir bättre helt enkelt!! förutom att äta gott så kommer också esteten i mig fram ;-) det måste se tilltalande ut också, färger i maten är viktigt!

Finaste Carin, både du och jag lever hälsosamma liv och man vill ju så gärna inspirera andra. Jag tänker på de som börjar varje måndag och klarar sitt hälsosamma liv fram till lunch, de som kanske har en röst inombords som lurar dem att äta för att må bra. Jag tänker på de som går och bär på alldeles för många ohälsosamma kilon och VILL bli av med dem, VILL äta rätt, VILL må bättre men KAN verkligen inte komma ur den onda cirkeln, kan inte stå ut med hungern, fixar inte förändringarna, SOCKERSUGET tar över. Carin tänk om alla kunde få komma till dig! du skulle kunna inspirera :-) Men jag tänkte  att du kanske har någon lite övning att bjuda på för dem som just idag kanske vill starta sitt nya liv! Och jag vill poängtera att jag inte fokuserar på utseende med detta utan hälsa!

Ser fram emot att läsa ditt svar fina Carin och du som vill läsa och inspireras av Carin, LÄS HENNES BLOGG!!!! :-) klicka dig dit HÄR

Nu ska jag gå och handla lite frukost till mig och Leon det är bara vi hemma denna fina lördagsmorgon!

Så nu Söta CArin och min kära läsare nu önskar jag dig/er en underbar lördag! puss på er!

LOVE/U XOXO

Höstigt svar på fredagsfrågan….

Hej min fina bloggis!

Hur mås det idag? solen sticker fram men det är lite blött ute på marken något som det ju varit en hel del den senaste tiden! Regn! ja, efter den här underbara sommaren vi har haft så kändes det ju som att det skulle vara så för alltid! även om man ju såklart vet att så är inte fallet så kom i alla fall höstkänslan som en käftsmäll från ingenstans denna gång! regn som det verkar finnas ett stort överskott på och som bara MÅSTE slängas över oss som en iskall hink med vatten! Jag tänker då på alla som blivit drabbade på ett mer dramatiskt sätt än mig som bor i lägenhet i stan, jag ska inte klaga alls! och det är väl lite så jag tänker börja mitt svar till Carin Coach idag,  och jorå, jag vet allt att helgen är över, jag borde ha svarat igår men vet du vad? jag glömde totalt bort det igår kväll när jag planerat att blogga!! dåligt av mig men ibland är hjärnan lite virrig  :- / minst sagt!  Frågan kan du läsa på Carins sida HÄR men se även nedan och mitt svar! :-)

Fredagsfrågan från Carin

Vilka tips har du för att göra det mysigt när regnet bara vräker ner?

Svaret på denna ”braiga” fråga

Ja jag fortsätter med min tanke ovan, inte klaga! Varför lägga ner energi på saker du inte kan förändra? lägg bara energin på det som du faktiskt kan göra något åt! och givetvis talar jag inte om de som blivit drabbade av regnet så att de fått hus och hem förstörda utan jag pratar om sådana som mig! Varför klaga och gnälla över något som jag inte råder över? Nej nu tar vi kontrollen över hjärnan och vänder allt till något positivt i stället! :-) Det smattrande ljudet av ett härligt höstregn! Vi sitter inne och kan titta ut på skådespelet och det i sig är ju härligt! ja att vara inne igen! Det tycker i alla fall jag för nu drar inredningslusten igång igen! Själv håller jag på och inreder sovrum och kontor hemma, färdigställer Leons rum som hamnade på ”on hold” i sommarvärmen! Jag tittar på nya kuddar, nya färger, ljus och gärna doftljus. Jag vill mysa till det i hemmets alla vrår, krypa upp i soffan med största tekoppen jag har och bara känna tacksamhet. Och detta i sig är faktiskt svaret på Carins fråga: börja med att tänka på saker du är tacksam över och låt den känslan stanna kvar. Gillar du inredning? ja nu är det otroligt tacksamt att göra det fint och mysigt hemma för om man inte har en uppsjö med pengar eller kanske tid så kommer man långt med levande ljus! jaaa…jag vet att det är lite av en klyscha men ändå! det blir så mysigt och doftljus mmmm….härligt! och sedan tycker jag om man vill gå vidare att kuddar är något som är roligt på hösten, det finns massor att välja på och med kuddar så kan du förändra karaktären på ett helt rum! Jag själv  är även väldigt förtjust i korgar  av olika slag och det brukar jag fynda på loppis, jag har tex en fin på vardagsrums-bordet med vanilj-värmeljus så att jag har dem nära till hands!

Avslutningsvis så vill jag dela med mig av ett citat  från en av mina favoritinredare Martyn Lawrence Bullard och jag tycker att detta är viktigt, inte stressa fram ett hem utan låt det växa fram så just idag, i kväll, kanske det räcker med att tända lite ljus, läsa en spännande bok eller se på en bra film i agustimörkret.

10475932_713192462050457_5277976158134663064_n

Letar du inspiration  hittar jag själv mycket på pinterest, där samlar jag bilder inför kommande jobb, jag samlar bilder till mig själv och inpiration till vårt hem! här hittar du mina anslagstavlor som du också kan följa om du vill! http://se.pinterest.com/ulricamorling/ 

och om du vill läsa lite mer om mig så gå in på min andra blogg: www.ulrica.askmorling.se

Ha nu en underbar höstdag och kika in till mig här på fredag igen då är det jag som ställer en fråga till Carin!

Puss så länge!

LOVE/U XOXO

Fiiiint hus på Tynäs och fredagsfrågan….

Hey lovley!

Herreguud! känns som vi har fredag hela veckan!! pensionärsvarning  nu men, ärligt!!! huuur fort går inte veckorna??

vi har mer att göra än någonsin! och våra kunder som satsar på helhetslösning tjänar idag grymt mycket pengar!! och det är sååå roligt! kanske därför vi har mer jobb än någonsin nu!! att satsa pangar på att jag inreder har nu blivit en hit i Karlstad!! ursäkta om det låter som skryt men det är inte jag som tjänar mest pengar, det gör den som säljer… och jag ÄLSKAR det!!!!! fattar ni vilket underbart jobb jag har???? GRYMT KUL!! jag tänkte visa lite bilder som Andreas på Studio pån har tagit, det är ett hus som vi både stylat och varit med från grunden till lite renovereing.Jättekul och fint uppdrag! här kommer det lite bilder:

å du, vill du gå på visningen så klicka HÄR jag kommer att vara på plats och ge inredningstips! och du kommer att få uppleva lite coctailpartykänsla!

Det är Torbjörn från Skandia mäklarna som säljer detta underbara hus!!!! Välkommen!

44b25-fafa4-497fd-2e1ed-206df-36b0a-2850a-15c07 30ee6-b0c56-40185-17ab6-ff401-edb51-99f2c-5138f b4731-2d5ea-09fee-ff4ea-df369-ad766-f47c2-721fd 5d2f2-d6cd9-f43f5-b2a3a-6da5a-ca7df-eff69-804dc f8b9d-9db8b-4495b-3b928-4de42-a62e4-8feb1-837de 08898-608aa-38831-43835-bce46-3a242-79a49-7bdb6 b45b1-9708b-702e2-f25ff-c1fe7-972c1-c59c3-ceceb 7df62-7e5bf-c6755-060f4-d9134-de159-eb995-79645 7c641-cfd09-77b3a-88a3e-8923d-0d614-48ca5-e959e a45fc-c20c7-71527-33fa0-f0f89-6aa27-cdb89-7a860 6a267-1b0ef-bb154-a6d1e-bae78-75184-7caca-bf0e7 22f7e-2f451-42291-9639d-00f71-9ffce-9ecf4-b7f51 14aab-87d0a-2bc71-11ab1-83ce5-dca49-de273-c13c8 57d96-c9010-d497a-4e425-5e55d-2c35b-f4ab1-8a0b4 17525-139fc-22b59-1b80b-5aea0-dd5ce-a5880-51377 bed2d-5abd4-8b84b-1f3d7-68ca2-fc778-ba83b-d6e3c c1327-e91eb-ece06-640ed-3340e-aadde-d7c4f-417b4

Japp! så var det fredagsfrågan till Carin coach oxå!!!

Finaste Carin Coach <3 Vilken sommar vi har haft!! Och faktiskt fortfarande har men vi tycker det är kallt nu när termometern visar runt 19-20 grader istället för 30 :-) Vi är många som har njutit på alla sätt och vis! Det har grillats, ätits räkor, druckits öl, vin, champgne och rosé som aldrig förr! Glass i stora lass och vem hinner/orkar träna när det är så varmt? Ja många har levt i ”dekadans” skulle man kunna säga under sommaren och man känner kanske av att det inte alltid varit så nyttigt! Byxorna kanske sitter lite tajtare osv…

 Nu är det mycket babbel här känner jag men här kommer frågan då ;-)

Kära vän, Carin coach hur tar man sig tillbaka till vardagen utan att för den saken skull tappa känslan av att kunna fortsätta njuta av livet? Hur peppar man sig själv att dra igång med träningen igen? Dra  ner på godisätandet osv… Hur ska man tänka för att se livet som en fest varje dag utan att vara onyttig för den saken skull? Ojsan! Ja, som vanligt så blev det fler frågor i en! Hehehe!

Det ska bli jättespännande att läsa ditt svar under helgen! å du som läser,, svaret hittar du HÄR: under helgen :-)Kramis kramis till dig sötis och alla som läser också förståss! <3

Nu mina fina bloggvänner så ska denna inredare ligga i söffa å slappa! möbleringsjobb mm i helgen!!

LOVE/U XOXO

Svaret på fredagsfrågan kommer här….

Hej vackraste!

Så najs att Du kikar in här hos mig! bugar mig ödmnjukt! :-) Min tanke var att blogga igår men något i livet kom emellan så det får bli ett inlägg idag istället! Min dag idag har varit mycket roligt! fixat klart inför foto i ett störtskönt hus på Tynäs så keep your eyes open om du letar hus där! Du kommer att få läsa mer om huset i min andra blogg:  www.ulrica.askmorling.se där kan du även läsa lite mer om vad jag gör på dagarna! :-)

Jag bloggar här på nwt 1 gång i veckan och då framförallt med fokus på mitt korsbloggande med carin coach. Ett spännande sätt att blogga på och vi är ganska unika tror jag med detta. Kolla in våra gamla inlägg om du inte redan läst dem, kanske får du lite inspiration till ditt liv! vem vet?

1966731_10152240452591738_1770358971_n

Fredagsfrågan från Carin Coach till mig:

Kära Ulrica!

I våra två, tre senaste bloggar (korsbloggar) så har vi vävt ihop några av våra favoritområden: känsla, hem och familj. Du hjälper människor att som en musiker lyssna efter en ton som skorrar. Översätter vi det till inredning så kan det vara en färg, eller några saker som ska flyttas, modereras, vridas på – byta plats. Precis så fungerar delar av min coaching. Personen, företaget upptäcker mer om allt de redan kan och vet och ser det, som med nya ögon i nytt ljus.

Därefter kan man välja: Ska det här vara kvar, trivs jag/vi med det, passar det – eller är det dags att möblera om lite, släppa något gammalt och öppna för nytt? Lägg märke till att det kan räcka med en pryl, en tanke som gör stor skillnad.

Om vi flyttar det här resonemanget till våra hem, våra känslor och våra familjer – våra liv, helt enkelt – så öppnar sig fullt med möjligheter. Ibland behöver man stå stark – ibland är det bara att njuta – bara vara i flow, som jag brukar säga. Ju mer vi tränar, både mentalt och fysiskt,  dess starkare blir vi- så enkelt är det. Det är så spännande att få följa dina steg i fysiska träningen, Underbara Ulrica – jag är mycket impad, Darling! Ja- a, blir det någon fråga idag eller?

Japp, den kommer snart och idag häktar jag på en uppmaning också, som ligger helt utanför sammanhanget, ha ha. Häng med!

Ulrica, om vi lägger ihop våra senaste bloggar den här och den här – så undrar jag: Hur skulle du inreda, samla in sommarens härligheter, så att du bevarar både känslan av familj, sommarvärme och positiva minnen vidare in i framtiden – hur sparar vi energin i hela härligheten så att den tilltalar hela gänget? 

IMG_1009

Sommarminnen….

Svaret på fredagsfrågan:

Ja ibland är du klurig min fina vän :-) och jag vill gärna komma med inredningstips MEN innan man börjar med inredningen så kanske man ska ”utreda” ;-) hur man har det i sin relation, familj, vänner mfl hur mår du i alla dina relationer? känns livet bra? ok? eller är det något som tynger dig?  Innan man börjar med färgval, inköp, målande, snickrande, upphängning av gardiner, dekorerande så är det bra om man förstår att balans i livet kommer handlar om ett helhetstänk.

Du mår garanterat bättre om det är balans i inredningen även om du mår pyton men i min värld så vill jag tro att inredningen blir mer ”rätt” för dig om du mår bra när du börjar! detta är inte vetenskapligt bevisat mig veterligen men det är min personliga tro. Jag vill också förespråka att man försöker hitta sin ”stil” och skapar ett lite mer bestående hem, där man känner igen sig och känner sig trygg. Har du barn så är det extra viktigt att de känner igen sig och trivs så att de får bra barndomsminnen att ta med sig in i vuxenlivet. Oj nu blev jag djup som en bottenlös sjö! hehehe! okej! och jag vill även ge ett litet tips till er som ett komplement till sommarväggen som jag tipsade om i ett tidigare inlägg se HÄR: tipset kommer egentligen från min dotter och är en så bra idé att jag vill dela den med dig: Gör så här: ta en vacker burk i glas. Samla familjen och be alla skriva ner de 10 bästa minnena från den här sommaren på små lappar. (gör likadant även om du är ensamstående) Du kan ju välja extra fina papper i någon fin färg eller varför inte olika färgee? vik ihop lapparna fint och lägg alla lapparna i ”minnesburken” så när du kanske känner dig lite deppig eller nere så sätt dig en stund och vik upp några lappar, läs och minns…En väldigt bra idé tycker jag! Tack Filippa!

Vi har mycket minnen från sjön i år, mycket bad och mys..

IMG_1200

Nu ska jag ta en kopp te och se på en film tror jag! mys i soffan!

LOVE/U XOXO

Bloggat på nwt.se.
Helgbestyr 01 Mar
Desktop