Anders Tallgren

Stadiongrytan kokade

Igår bjöds det på Diamond League på Stockholms Stadion och vilken friidrottsfest det blev. Stadionrekord och världsårsbästa stod som spön i backen medan vädret i övrigt var lysande. 26-27 grader, solsken och storpublik. Stadiongrytan kokade bokstavligen!

 

Vi fick se några fantastiska internationella prestationer såsom Juan Miguel Echevarrias 8.83 i längd (om än något för stark medvind för att räknas som rekord), Abderrahmane Sambas 47.41 på herrarnas långa häck (400 m)  och Brianna McNeals 12.38 på damernas korta häck (100 m).

 

Vi fick se den unge svensken Armand Duplantis hoppa 5.86 i stav vilket räckte till seger över stora delar av världseliten. Vi fick se den lika unge Henrik Larsson från Karlstad springa 200 meter på 20.85 vilket bara är en tiondel från det svenska juniorrekordet. Och vi hade svenskar i snart sagt varje gren: Erica Kinsey och Sofie Skoog i höjdhoppet, Daniel Ståhl och Simon Pettersson i diskus, Moa Hjelmer på 400 meter, Lovisa Lindh på 800 meter, Meraf Bahta på 1500 meter, Andreas Kramer på 1000 meter, Tobias Montler Nilsson och Erica Jarder i längd, Elin Westerlund på 100 meter häck, Angelica Bengtsson i stav och Irene Ekelund på 100 meter. Ett nytt svenskt friidrottsunder drar fram!

 

Det var också en fantastiskt fin inramning med aktiviteter på Östermalms IP där barnen kunde testa friidrott, springa hinderbana och lyssna på Samir&Viktor. Inne på Stadion hade tävlingens sponsorer aktiviteter och utställningar och som tidigare ansvarig för galan hade jag även förmånen att få besöka VIP-en med god mat och härligt uppsnack.

 

Att ha en Diamond League i Sverige kan inte överskattas. Det är ett skyltfönster för friidrotten nationellt och internationellt och en möjlighet för svenskarna att tävla i vass konkurrens på hemmaplan. Det ligger många timmars hårt arbete bakom några få timmars högklassig underhållning. Till alla dem som lagt ner det arbetet vill jag idag rikta ett stort grattis och ett ännu större tack!


Senaste inläggen.
Stavas succé 14 Aug
Friidrotts-EM 06 Aug
Vänern runt 16 Jul
Bloggat på nwt.se.
Desktop