Anders Tallgren

Jag har blivit pappa

I onsdags förändrades världen. Och det var inte någon världsledare, forskare eller framstående ekonom som gjorde något uppseendeväckande. Det var min sambo. På 59 minuter födde hon fram vår dotter och sedan dess har inte världen varit sig lik. Den är bättre nu hur mycket Trump än twittrar.

 

Min sambo gjorde det stora jobbet men hon var inte ensam. Häromveckan hyllade jag min mor som arbetat inom omsorgen i 46 år. Med vård i livets slutskede. Nu hyllar jag en ny kategori. De som ger vård och omsorg i livets startskede. Ida, Lisa, Cissi och Kobra (ja hon heter så) är några av dem som vi träffat och som är helt fantastiska. Yrkesskicklighet, värme, humor och bestämdhet. Man lyssnar på dem och man lär av dem.

 

Nu bor äntligen Pyret med oss i huset. Till stor glädje för mamma och pappa, för storebror och hunden, för mormor och morfar, för farmor och farfar, för moster, faster, farbror, kusiner, grannar och vänner. Varje dag ska något nytt testas och upptäckas men mest ska det ätas, sovas och bytas på. Det är en stor upplevelse jag varit med om de sista dagarna. För stor för att skriva om på ett rättvisande sätt men också alltför stor för att inte skriva om. När världen förändras måste det kungöras. Det gjorde min värld i onsdags den 17 januari kl. 13.19. För det är jag evigt tacksam!


Senaste inläggen.
Stavas succé 14 Aug
Friidrotts-EM 06 Aug
Bloggat på nwt.se.
Desktop