Anders Tallgren

46 år för välfärden

Min mamma stämplade ut på nyårsaftonens morgon. Efter 46 år i välfärdens tjänst. Hon behövde inte jobba nyårsaftonens natt den här gången. Det slipper hon även i år, liksom påskafton, sin egen födelsedag, midsommarafton, barnens födelsedagar och julafton. Hon är pensionär nu efter välförrättat värv och jag behöver inte hålla reda på om hon sover idag eller jobbar nästa högtid. Jag är väldigt stolt och imponerad av hennes insats. Välfärdens trotjänare jobbar alla årets dagar (och nätter) till villkor som borde vara bättre.

 

Ständig strid om grundlön, OB-tillägg, delade turer, heltid istället för deltid, årsarbetstid, bemanningsgrad mm. Men alltid mest fokus på vårdtagare och anhöriga. Patienter gör inte skillnad på dag och natt, vardag och högtid. Min mamma har jobbat med palliativ vård eller vård i livets slutskede som det heter. Det är inget jobb som man som barn följer med sin förälder till men det är ett otroligt viktigt jobb som kräver särskild kompetens och yrkesskicklighet.

 

Nu får andra krafter ta över och mamma får mer tid för blommor och barnbarn!

 

 

 

 


Senaste inläggen.
Vänern runt 16 Jul
Badbloggen 07 Jul
Budgetblogg 20 Jun
Joggblogg 2 18 Jun
Fotbollsfeber 14 Jun
Bloggat på nwt.se.
Desktop