Mycket är bra inom äldreomsorgen

Här om sist så var jag och besökte ett äldreboende i Sunne. Jag har inte detaljkunskapen om verksamheten men jag kan säga att jag kände ett enormt förtroende för de jag talade med i verksamheten. Bästa betyget man kan säga är att jag väl kan tänka mig att jag skulle kunna bo på ett sådant boende om min hälsa så kräver.

Vi hör också ibland att det är misskötsel av de boende på vårdinrättningar på flera ställen i Sverige. Senast det var i media så var det ett kommunalt boende men vi vet att de lika väl kan ske på ett boende som drivs av en privat entreprenör. Oavsett huvudman till ett boende så är det helt oacceptabelt att det inträffar.

Lösningen för en del politiker är att politiken skall styra och bestämma allt mer över varje vårdinrättning, det är inte lösningen. Jag tror faktiskt att vi som väljer boenden också vill se på olika inriktingar på hur de vill erbjuda sina tjänster.

Politiken kan göra mycket men inte allt.

Läs gärna min och Margareta B Kjellins debattinlägg i lördagens NWT om äldrefrågor

http://nwt.se/asikter/debatt/article1074063.ece

 

Kategori: Okategoriserade