Växtvärk!

Just nu går de flesta av dygnets vakna timmar åt till My Perfect Day. Shopen har snurrat igång så otroligt mycket snabbare än vad jag har kunnat räkna med, eller så har vi verkligen lyckats pricka rätt i ”high season” när det gäller fester, kalas och bröllop! Då webshopsverksamhet, produkter och försäljning på det här sättet är helt nytt för mig tänkte jag summera lite lärdomar hittills:

* Människors köpmönster och beteenden ser helt annorlunda ut på nätet än i den fysiska handeln.
Jag trodde att det skulle vara högtryck i shopen runt löning samt dagtid. Men faktum är att folk inte handlar så mycket runt lön då de vet att de kan handla mot faktura på nätet, samt att merparten av alla beställningar kommer kvällar och nätter. Många handlar även vid lunchtid samt runt 16-18 när de helt enkelt tröttnar på sitt kontorsjobb och slösurfar sista kvarten, haha.

* Personer som handlar på nätet ställer krav.
Särskilt när det kommer till leveranstider. Många mejlar och undrar om de varor de beställer idag kan levereras till imorgon. De vill gärna ha garantier på detta också. Här blir man lite i händerna på Posten, då trots att vi skickar dagen efter beställning kan hamna i kläm mellan deras förseningar, lokala postombud, aviutlämningar och annat.

* Du märker snabbt hur du blir tillgänglig digitalt 24/7
Frågor och funderingar från kunder, samarbetspartners och leverantörer trillar in dygnet runt. Det blir väldigt lätt att mobilen växer fast i handen för att svara på mejl, uppdatera facebook och Instagram och vara tillgänglig 24/7.

* Posten AB är mestadels huvudvärk.
Förutom att jag tycker det är orimligt dyrt med fraktavgifter så är Posten ofta ganska ovarsamma trots bra emballering, märkning med ”AKTAS!” etiketter etc. Postens företagscenter har till och med själva sagt att det inte är någon idé att vi sätter på ”Aktas!” etiketter då det ändå inte tas hänsyn till dem (??????)

* Hitta produkter med låg returfrekvens
Här har vi hittat ett vinnande koncept! När jag intervjuade Linn och Marcus på Babyshop.se så sa de att en av anledningarna till att de började sälja bebis- och barnkläder på nätet var den låga portokostnaden samt den låga returfrekvensen. Det tog jag med mig! Inom vårt segment är det extremt få returer! Vi har på snart 5 månader med i snitt 150-200 beställningar/månad haft EN enda retur! Jag tror många returer kan undvikas genom att jobba med tydlig information, tydliga bilder och produkter som på något sätt känns ”onödiga” att returnera :)


Kategori: My Perfect Day

Long time no see!

Nu har jag varit igång med mitt nya företag i snart tre månader och det har verkligen gått över förväntan! Shopen har fördubblat besökasantal, omsättning och antal köp två månader i rad och jag kunde inte vara mer nöjd känner jag!

Denna helgen står vi på Barnmässan fredag – söndag med My Perfect Day! Första mässdagen har gått kalas! Bra försäljning och härlig respons på våra produkter! Full fart framåt de närmaste två dagarna!

barnmassan_facebook

Kategori: My Perfect Day

My Perfect Day är lanserad!

Yes! Äntligen har vi lanserat vår webshop – My Perfect Day! Dagen innan nyår kunde vi äntligen få upp sidan och jag blev SÅ glad när de första beställningar trillade in redan efter någon timma! Nu är det nytt år, nya mål och nytt fokus! Jag har gjort en rätt detaljerad plan för vad jag tänker att jag ska försöka åstadkomma under 2014, men det håller jag för mig själv tills vidare!

Blir jätteglad om ni vill klicka er in på www.myperfectday.se och shoppa loss, leta inspiration och/eller tipsa om och dela sidan till nära och kära!

premiar

Kära tomten!

Kära Tomten! I år önskar jag mig snö på julafton och den här fina ”Vänskapsknuten” från Josef Frank/Svenskt Tenn. Så fin!

 

GA10005_1

Kategori: Personligt

Det lackar mot jul!

Rasade inte tillbaka i bloggvärlden med buller och bång precis. Har varit en liten seg startsträcka till det mesta sedan vi kom hem. Plus en hel del jobb hos räddningstjänsten, dvs. släcka en massa små jobbrelaterade brasor som flammar upp. Dessutom är det ju tydligen JUL! Som den allt eller inget människa jag är så vill jag helst preppa för julen redan från augusti med pyssel, bak och klapplanering. Nu har jag haft lite annat fokus, t.e.x. bröllop och bröllopsresa och julstöket har kommit i skymundan. Lite obehagligt att då landa i Sverige den andra advent och fortfarande inte ens lokaliserat jullådorna i förrådet.

Men nu så. Några klappar inköpta, granen på plats och julgodiset bakat. Efter lunch idag blir det ett komprimerat ryck på stan i julhandeln och försöka hitta klappar till de sista.

photo-3

 

Granen på plats hemma!

Kategori: Personligt, Vardag

Back in business!

Nu är jag tillbaka i verkligheten igen efter tre sköna, avkopplande veckor på vackra platser i solen och värmen! Vi har besökt Miami, St Marteen, St Thomas, Puerto Rico och Mexico. Har läst ut 8 pocketböcker, ätit goda middagar och druckit iskalla mojitos varje dag. Man kan väl säga att det inte direkt gått någon nöd på oss och att vi inte hade kunnat ha en bättre bröllopsresa än såhär.

Nu är det fullt fokus på att försöka komma tillbaka till vardagen igen med företagen, studier och bokskrivande.

Fotot nedan tog jag från en utsiktsplats på St Thomas, som var den klart vackraste platsen vi besökte i Karibien tyckte jag.

photo

Kategori: Personligt

SEMESTER!

Nu har jag gått på ledighet och semester! Närmaste tre veckorna spenderas med sol, bad, värme och massor av lugn och ro med min kärlek i USA, Karibien & Mexico! Jag kommer inte blogga något under tiden, utan vi hörs igen en bit in i december!

Kram till alla mina fina bloggläsare!

20130921-101300.jpg

Kategori: Personligt, Vardag

Bambi på is!

…eller snarare Buffel på is kanske? Nina har fyllt år och det ska givetvis firas rejält med aktiviteter hela dagen. Klockan 14:00 står hela vuxendagiset på is i Grums ishall för rafflande hockeymatch innan kvällens fest. Vi ska åka ner till Åmål först och lämna vår hund Molly till dem först och min pappa har plockat fram gallerhjälm och armbågsskydd (!) till mig hemma tydligen! Haha. Can’t blame him med tanke på min skadestatistik de senaste åren!

Wish me luck!

bambi

Kategori: Vardag

Föreläsning och styrelsemöte!

Lång och rolig dag igår! Började morgonen med att föreläsa för cirka 50-60 personer på Miroi i Karlstad. Körde en lite längre föreläsning på cirka 1,5 timmar med en övning där deltagarna fick reflektera över sitt personliga varumärke i 2 steg samt formulera ner sina drömmar/mål och första steg mot att uppfylla dem. Väldigt kul och kändes som om det blev väldigt lyckat! Publiken täckte in många målgrupper, allt från nybakade studenter till de som bara var några få år från pension.

1454613_10151697548225025_3358354_n

 

 

 

1379544_10151697548360025_339612247_n

 

Just det!

Försökte avsluta och avrunda allt jag kunde på kontoret efter det. Lämnade jobb, fakturerade och gjorde klart allt jag kunde inför resan. Har några småsaker som behöver fixas jobbmässigt nästa vecka, annars är jag officiellt PÅ SEMESTER NU! Måndag, tisdag och onsdag nästa vecka ska jag bara skämma bort mig själv med hemmafix, träning, packning och några behandlingar så är jag fit fort fight för min honeymoon sen!

Igår eftermiddag var jag även på mitt första styrelsemöte med Act Mediabyrå där jag har fått förtroendet att sitta med i styrelsen. De är ett grymt spännande bolag som verkligen är först på plan i sitt slag i regionen. Jag tror otroligt mycket på deras verksamhet och de har en väldigt spännande tid framför sig! Otroligt kul att få vara med på den resan!

act

Proteinpankisar!

Smarrig frulle imorse! Nu när jag går all in på den här LCHF-grejen så brukar jag vanligtvis bara hinna röra ihop några ägg med lite grädde i stekpannan innan jag skyndar till kontoret, men idag slog jag på stort och svingade pannkakor på ägg, keso, grädde och fiberhusk till frukost. Några micrade hallon mixat med kesella fick agera syltsubstitut. Blev väldigt mumsigt!

photo

 

Idag är det hemmakontor som gäller. Jag läser en kurs på HIG just nu i Externredovisning B som jag behöver ägna lite tid. Snart, snart har jag skramlat ihop alla poäng som krävs för att plocka ut en fil. kand. examen i ekonomi! Blir en löptur vid lunch och i eftermiddag ska jag få massage av Johanna. Inte direkt synd om mig idag med andra ord :)

Kategori: Vardag