Marléne L Kopparklint

Fantastisk resa-stort tack!

Under gårdagen fick riksdagskandidater och politiker från Värmland, möjighet att åka med på en grön näringslivsresa i Karlstad tillsammans med LRF Värmland. Jag var med! 

Det var en mycket lärorik tur där information och intryck lämnade en känsla av stolthet, nyfikenhet, motivation. Men tyvärr också ilska och frustration efter att vi fick lyssna på Leif Widén, Norums gård utanför Molkom. Vi har 1000 dammar i Värmland, Norums gård har en av dem och Leif och hans släkt har skött om den under alla år ideellt. Med de nya lagarna och kraven har Länsstyrelsen nu krävt att han efter alla dessa år av ideellt arbete ska söka ett tillstånd som kostar 200 000 kr, trots att han inte producerat el på dryt 40 år. 

Underkläder av gran känns skönt, både för kroppen och miljön. Mjuka tvättåliga och skonsamma för miljön.

 

Molkoms biovärme AB

Mat som är klimatsmart, håller det värmländska landskapet öppet, ger jobb, är säker att äta men framför allt, från djur som mår bra!

Gällseruds gård AB

 

Jag tror att vi alla kan vara överens om att det är oerhört viktigt med det gröna näringslivet. Då krävs givetvis en sammanhållen näringspolitik som är serviceinriktad och utvecklande!


Senaste inläggen.
Ayam cemani 15 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop