Marléne L Kopparklint

Relationsakut på midsommar

Igår morse var det relationsakuten på Tv4 morgon på temat: Så får du ett bättre sexliv under midsommar och hur ska man hantera allt jobbigt som kan hända runt midsommar och hur du får ett bättre sexliv.

 

Resurspersonerna som var med och skulle ge råd till tittarna, fick själva frågan om vad som kan vara jobbigt kring midsommar och vad de tänkte på. Den ena av dem missuppfattade nog frågan lite och började berättade om att tänkte på Bruce Springsteen och The river, ett gammalt kassetband han haft när han varit liten och lyssnat på en midsommar (?!) Medan psykologen som satt bredvid honom, nog tyckte att det blev lite konstigt inspel och försökte ro lite.  Hon pratade om att det kan handla om att man som ett par har olika bilder av hur midsommar ska se ut och att det därför kan uppstå konflikter pga. det.

 

Det som förvånade mig lite var att ingen av dem, nämnde det som är det absolut väsentligaste att nämna när man pratar om jobbiga saker i samband med midsommar. Det som sätter spår hos barn för resten av deras liv.  Fylla, tjafs, bråk, där barnen hamnar emellan. Det borde ha stått i fokus om något och jag måste faktiskt säga att jag kände mig ganska frustrerad och besviken när jag satt och såg på det. 

 

Det hade varit ett ypperligt tillfälle för Tv4 att försöka skicka de oerhört viktiga signalerna om att många barn (och vuxna) mår fruktansvärt dåligt under midsommar, för att det är ett tillfälle som man väljer att supa skallen av sig. Att man istället fokuserar på att det är lite jobbigt för att man som ett par kanske är lite oense om hur eller hos vem man ska fira midsommar, är faktiskt ett I-landsproblem i min värld. Sätt fingret på det som många barn mår fruktansvärt dåligt och far illa av istället!

 

Det enda inspel då man kom i närheten av att det blir för mycket alkohol med i bilden, var när en tittare skickade in en fråga kring hur hon skulle hantera sin respektive när han drack och blev extremt svartsjuk. Eller mamman som frågade hur hon skulle hantera sin man som bara satt och drack öl hela midsommar medan hon försökte göra det bra för barnen, laga mat, fixa och dona för att det ska bli så bra som möjligt.

 

Det sista hade varit ett ypperligt tillfälle att prata om hur olämplig situation det faktisk är för många barn under midsommar där föräldrarna tar tillfället i akt och super som idioter.

 

I synnerhet då nästa klipp faktiskt handlade om vad midsommar ska handla om, dans, sång, lekar, blommor och där barnen står i fokus. Inte ett tillfälle för föräldrar att supa. Visst kan man ta ett glas vin/öl till maten eller möjligen en nubbe men låt det stanna där. Och är man två föräldrar på plats, tycker jag faktiskt att en av föräldrarna ska låta bli alkoholen. Det kan faktiskt hända något som gör att man bör vara vid sina sinnes fulla bruk. Och annan sak som man ska komma ihåg, det finns INGET barn som gillar när mamma och pappa är alkoholpåverkade. De märker förändringen direkt.

 

 


Senaste inläggen.
Ayam cemani 15 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop