Marléne L Kopparklint

En mexikanare i puberteten är inte lätt för tjock-Olga…

När jag trodde att den värsta valptiden var över för Africa, infann sig puberteten istället… I stället för att tugga på husses tofflor och utlösa huslarmet i tid och otid, när vi inte är hemma, har hon fått andra intressen. Eller otyg skulle man nog kunna säga om man frågar övriga i flocken. Om Tjock-Olga var en människa skulle hon förmodligen med sina 100 år, förklara för dig att livet blivit pest på ålderns höst. En kaxig tonårstjej har flyttat in på hemmet och försöker tala om för henne vart skåpet ska stå eller vems ALLA matskålar är… 

IMG_4261IMG_1768-234x300IMG_4266

 

Om man frågar Africa så är det förmodligen heller inte alltid kul att vara en energisk tonåring bland en massa pensionärer!

 

Så gott vi kan försöker vi sysselsätta den unga damen som verkligen är helt underbar och får våra hjärtan att smälta men ibland räcker vi inte till. Då händer det ganska ofta att hon försöker få igång de andra som är föga intresserade. Goliat vill mer än han orkar eftersom hans hjärtfel och astma sätter gränser, så här får vi vara med och bromsa… Vivi den förskräckliga tycker som vanligt att hela världen är ett stort hot mot henne och försöker göra sig så skräckinjagande som möjligt när Africa närmar sig. Med sitt dryga kilo burrar hon upp sig i pälsen, studsar på alla fyra, visar tänderna, morrar och skäller. Det visade sig dock tidigt att det där vanliga skräckinjagande beteendet som Vivi visar allt och alla som kommer i närheten av henne, fungerade föga på Africa. Efter att Vivi rullat runt ett antal gånger som en liten hårboll, har hon fått tagit fram en ny strategi som faktiskt verkar fungera bättre. Hon har nämligen börjat skrika i en extremt hög tinnitus-ton innan Africa ens kommit i närheten av henne.

 

Bra för Vivi. Mindre bra för oss andra.

IMG_1953

 

 

Värst blir det då för Tjock-Olga. Så fort Africa får tillfälle och vi inte hinner ingripa, håvar hon in Olga med frambenen, fattar ett fast grepp runt magen på henne och så händer det där som inte får hända. Olga kämpar för kung och fosterland för att komma loss men tyvärr har hon inte mycket att sätta mot. En fjärdedel så stor, tandlös och lite kring-kring som hon är, vinner hon tyvärr inte denna maktkamp. Det syns tydligt på Africa att hon vet att hon gör fel eftersom det räcker med att kasta ett ont öga på henne så släpper hon greppet och tittar skamset på en men det är precis som om hon inte kan rå för det. Hon bara måste få jucka på Olga.

 

Ja, det är livat här hemma emellanåt men jag tror ändå att de står ut med varandra och att de trivs hyfsat bra tillsammans 🙂 Även om jag tror att Africa skulle behöva ha en lekkamrat som orkar lite mer än vad våra övriga pensionärer erbjuder!

 

IMG_2159


Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop