Marléne L Kopparklint

När de sakliga argumenten tar slut, slänger man skit…

I alla fall om man ska gå på socialdemokraternas linje.

 

Det är inte första gången man ser sossarna få utslag av ren desperation där de drar ned debatten på riktig lågstadienivå. På sistone har det varit mycket gnäll från oppositionen, där de på flera olika sätt försökt måla upp en bild av Karlstad som inte stämmer överens med verkligheten. Ju mer vi har bemött dem och slagit hål argumentationen, desto hårdare klimat i deras retorik har det blivit. Och jag måste säga att efterskalven från gårdagens debatt i kommunfullmäktige, är riktiga lågvattenmärken. Man flyttar fokus från den bristande argumentationen till att försöka svärta ner motståndaren. Leta fel, ta saker ur sitt sammanhang och använda härskartekniker genom påförande av skuld och skam, förlöjliganden åt alla håll. Allt annat än att faktiskt jobba fram en bättre, mer konstruktiv politik med hållbara argument, från deras sida.

 

Det fungerar inte att komma och säga att allt är så eländigt i Karlstad när vi faktiskt har det bra och kommuninvånarna backar upp den synen. Sedan kan bra givetvis bli bättre och det är något vi faktiskt jobbat med de senaste åren efter att vi tog över makten. Här kan man rada upp en hel del punkter på hur bra det faktiskt blivit och att mer är på väg.

 

Nej, lägg ned detta käbbel och kom med hållbara förslag istället. Och det vet ju alla, härskartekniker imponerar sällan. Det tar lite emot att ge tips till motståndarna men jag bjuder på det, denna gång – det skulle nog inge mer respekt om man faktisk bröt denna destruktiva spiral och tog plats på den politiska arenan utan smutskasteri. Det gör faktiskt inte ont att erkänna att någon annan faktiskt gjort ett bra arbete.

 

 • Emil Lundell

  Intressant. Invånare i Karlstad har det bra därför att Karlstad kommun är en kvalitetskommun.

  Mina frågor till dig är följande:

  Vad är kvalitet?
  Vem har definierat vad kvalitet är?
  Vem har bestämt vilka yttringar i ”verkligheten” som visar att kvalitet finns i en verksamhet?

  Det finns gott om tekniskt kompetenta barbarer. Bara för att ett fenomen, av lekmän, anses vara ”mätbart” innebär inte detta att ”kunskapen” är giltig och tillförlitlig.

  För övrigt undrar jag om ditt resonemang om ”härskartekniker” är tillämpligt. Om nu Socialdemokraterna systematiskt använder sig av argumentationsfel såsom genetiska argument varför tar du inte och räknar antalet argumentationsfel (som finns dokumenterade) och jämför de olika partiernas frekvenser?

  • Tack Emil för din kommentar. När det gäller dina frågor, är det inte helt okomplicerat att svara på dem eftersom man har olika parametrar att mäta kvalitet på beroende på vilket område/verksamhet det gäller. Vi har ganska goda verktyg idag att mäta kvalitet på där medarbetar- och kundundersökningar, medborgardialog etc är viktiga delar. Vi använder oss av flera olika undersökningar där vi ställer frågor till våra invånare, hur de upplever att vår stad är eller vad de upplever är kvalitet. Om man ska bryta ned det en nivå till så kan man ta ett exempel inom vård och omsorgssektorn där vi alltid är noga med att ställa frågor och uppfylla önskemål på vad våra kunder och anhöriga vill ha för omsorg eftersom kvalitet kan te sig olika utifrån olika personer. Det finns mycket att säga om detta och om du vill ha mer utförliga svar skulle jag föreslå dig att skicka mig lite mer specifika frågeställningar till min mail: marlene.kopparklint@karlstad.se

   Vad gäller mitt resonemang kring härskartekniker osv. så ligger det faktiskt inte riktigt i mitt intresse att göra någon statistisk undersökning om det. Jag nöjer mig med att konstatera att det förekommer.

   Ha en bra sommar!
   Marléne

Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Desktop