Marléne L Kopparklint

Nostalgi de luxe

Jag älskar musik från 80-talet och jag har döpt en av mina låtlistor till Nostalgi de luxe på Spotify, där det bara är sådana där feel-good låtar från det glada 80-talet. Den där sköna nostalgikänslan brukar infinna sig snabbt när man lyssnar och man blir glad. Samma känsla får jag när jag tittar på leksaker som man själv eller kompisarna hade när man var barn. Tyvärr har jag inte kvar några av mina, eftersom de försvann när mamma flyttade en av alla gångerna och lämnade kvar våra saker i ett förråd.
Tidvis har man tänkt på dessa saker på saker och önskat att man haft några av dem kvar. Därför blev jag överlycklig när Konstapel Kopparklint för många år sedan, berättade att han sparat alla sina. Då fick man ju på ett sätt lite plåster på såren eftersom många av de han har kvar, var sådana sådana som jag förlorat.
IMG_4437
Sedan måste jag också höja honom till skyarna med sitt goda hjärta…
Han har nämligen gjort det till en slags tradition och ”köpa tillbaks min barndom” med gamla leksaker han hittat på nätet. Samma saker som jag har sagt: ”Åh en sådan hade jag…”. Hittills har jag fått bl.a. ett monopol från min tid, Puck Monster, manicklar mm.  Det som fick mig riktigt rörd, var när jag förrförra julen öppnade ett paket och i det ligger det ett Puck Monster. Han har letat jorden runt efter ett sådant vintage spel och till slut funnit ett i England med originalkartong.  Det var många timmar som jag som barn, skingrade oroliga tankar med hjälp av det där där spelet och Donkey Kong givetvis.
Nåväl, ett tips är att faktiskt gå in Facebooksidan : ”Leksaker vi minns” och kika. Där fins en hel del saker som får en att dra på läpparna. Lägg gärna ut bilder, om du har några gamla leksaker! Det gläder alltid någon och visst är det kul att minnas saker som skänkt en glädje under sina barndoms- och ungdomsår.
 IMG_4108
Besök gärna min hemsida!

Senaste inläggen.
Ayam cemani 15 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop