Linda Take

Kreativitet ger inspiration och energi

Nu har vi stängt 2015 och har ett helt år med nya möjligheter framför oss. Vi har många mål att uppfylla. På jobbet har vi genomfört två utvecklingsdagar och kick-off för 2016 för att vara förberedda på vad som komma skall. Vi har sett att vi har en stor outnyttjad potential i våra produkter, marknader och personal. 2016 ska bli året när vi påbörjar vår förändring. Lite som att gå från den fula ankungen till en vacker och ståtlig svan.

Ett av målen är den kreativa arbetsplatsen. Den ökar inte bara lönsamheten utan även hälsan hos medarbetarna och man har KUL på jobbet. Att skapa kreativa utvecklingsprocesser kräver visst mod och att utmana förutfattade meningar och vissa normer. För ett par år sedan fick jag höra av en företagsledare att kreativitet inte hör hemma på ett företag där skall man prestera. Ja, vad säger man. Vill man ha ett kreativt företag är det viktigt att det inte bara blir på några få avdelningar, det gäller hela företaget. De kreativa idéerna kan handla om vad som helst – produkter, tjänster, arbetsmiljö eller processer.

Det svåra med kreativitet är att hitta ”lagom” idéerna. Det är svårt att veta om det går åt rätt håll och inte flippar ut. Jag tror att det är viktigt att riktningen dit företaget vill är tydligt utstakad och kommunicerad så att det inte sticker iväg. Jag har erfarenhet av kreativa människor som skapar sig mandat i organisationer att få göra som man vill men det brukar bara sluta med att man jobbar mot varandra eller mot företagets strategiska mål och inte med varandra mot samma mål.

Om jag har en massa mål att uppfylla på jobbet så har jag i år lite färre privata mål. För första gången har jag inte satt upp några idrottsmässiga mål 2016.  Eller, ja, jag anmälde mig i höstas till Marrakech Marathon 31 januari och tyckte då att det kunde vara kul att ha ett träningsmål. Just nu känns det som om datumet verkar närmar sig olustigt snabbt. Flera sjukdomar och lite småskador stör uppladdning och motivation men jag vet att får jag bara ett par bra veckor så är jag på G igen och mot nya mål.

Ha det gott

Linda

Senaste inläggen.
Bloggat på nwt.se.
Alla behövs 20 Jan
10 miljoner! 20 Jan
Desktop