Per-Inge Lidén

Blåbär

Jo, det finns blåbär i skogarna. Köpte några kilo av en sommargranne i Årjäng här i helgen. Finns det nåt så gott som blåbär – och förmodligen är det nyttigt också.

 

Tänk vilken kraft det finns i våra skogar. Där finns inte bara bär och svamp. Med välskötta skogar och kreativ entreprenörsanda finns det stora möjligheter att utveckla naturturismen. Det är läkande och hälsosamt för nutidsmänniskan att vandra, paddla eller åka flotta genom våra vackra skogar. Här finns möjligheten att använda biomassa till nya drivmedel för våra fordon och miljövänlig kartong istället för dåliga plastpåsar.  Material till kläder och byggnadsvirke även till tio-våningarshus. Skogen är vår rikedom i Värmland – om vi använder den varsamt och smart.

 

Och några dagar framåt ska jag nu njuta av blåbär – varje dag.

 

 


Senaste inläggen.
Barn 18 Sep
Gymnasielagen 23 Aug
Bloggat på nwt.se.
Desktop