Per-Inge Lidén

Sköt om järnvägen. Nu.

Jag åker en hel del tåg. Det är ett fint färdmedel. Men ibland krånglar det. Idag läser jag på Värmlandstrafiks hemsida att alla tåg mellan Sunne och Torsby är stoppade. Igen. Nu är det för varmt för rälsen. Andra tider är det för mycket snö. Det är inte lätt för tågoperatörer som Värmlandstrafik, SJ eller Tågåkeriet att jobba när trafikverket inte sköter underhållet.

 

Jag delar åsikten att det är viktigt med nya banor för snabbtåg om 15 år. Oslo-Stockholm och andra spår ner mot kontinenten är nog nödvändiga för att tåg ska kunna konkurrera med flyget. Men under tiden får vi inte försaka den järnväg vi har. Regeringen har skjutit till mer medel för underhåll – jag vet. Men vi måste ta ett samlat grepp för spåren. Man måste veta när man bokar att man kommer fram i rätt tid. Det gäller såväl om man ska till Torsby som till Stockholm.


Senaste inläggen.
Blåbär 13 Aug
Torka 24 Jul
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Bloggat på nwt.se.
Desktop