Per-Inge Lidén

Torka

Min gräsmatta är alldeles bruntorkad. Det är trist. Ännu tristare är det för de bönder och skogsägare som idag drabbas av foderbrist till djuren och skogar som brinner. Värst är det för människorna i länder som Burkina Faso och Mali som biståndsorganisationen Diakonia berättar om. För dem betyder torkan och den ökande temperaturen svält.

 

Jag har arbetat för miljöfrågor och mot klimatförändringar i många år. Argumenterat för ett fossilfritt samhälle. Varnat för temperaturökningar. Vi är många som gjort det. Idag blir även jag skakad på ett nytt sätt. Det som var teori blir verklighet. Ska mina barnbarn inte få en vettig planet att leva på. Ibland kan det kännas hopplöst.

 

Men beslutsamheten blir också än starkare hos mig. Vi ska göra allt vi kan. För att förhindra att klimatet blir galet på den här planeten. Nånstans måste ändå denna fråga bli den viktigaste i valrörelsen framöver. Och det som är glädjande är att fler och fler företag, organisationer och partier nu sluter upp i det viktiga arbetet. Det är bara det att det inte finns tid för bara ord. Det måste bli handling. Nu.


Senaste inläggen.
Blåbär 13 Aug
Torka 24 Jul
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Bloggat på nwt.se.
Desktop