Per-Inge Lidén

Livets mening

Plötsligt finns det tid. Det är sommar och semestertider. När så mycket vardagligt stannar av hinner en del tankar sjunka till botten för mig. Funderingar. Om livet. Dess mening. mina relationer. Vart jag är på väg. Hur vårdar jag relationer med mina vänner – och mina barn. Hinner jag lyssna ordentlig? Vad är viktigt i livet – egentligen. Och smärtan hinner ifatt mig – det som blev ogjort, eller osagt. Relationen man släppte.

 

På något sätt är det inte så himla enkelt att vara människa. Och en dag är det över – inser jag när jag läser dödsannonserna.

 

Sommartider. Också en tid att tänka över vart jag är på väg, kanske. ” Alla dessa dagar – inte visste jag att det var livet” eller nåt sånt. Var det den gamle finansministern som skrev så? Nåt sånt kan jag känna en sån här till synes bekymmersfri dag mitt i livet – och i sommaren.


Senaste inläggen.
Barn 18 Sep
Gymnasielagen 23 Aug
Bloggat på nwt.se.
Desktop