Per-Inge Lidén

studenter och unga på gång.

Igår fylldes vår stad av studenter – en av dem var min egen dotter. Man blir så glad. Glädjen när de rusar ut ur Sundstaskolan – lastbilsflak genom ett soligt Karlstad, släkt och vänner på lite tilltugg på gräsmattan och nattfest på nöjes med alla kompisar och vänner. Och så bra de är – dagens unga. Jag har ju lärt känna ett helt gäng klasskamrater under några år. Bra värderingar, nyfikenhet på livet och alla drömmar om samhället – det finns hopp.

 

Dessutom gläder jag mig åt att riksdagen samma dag beslutat att en grupp ensamkommande unga också ska få möjlighet att gå färdigt gymnasiet och ta studenten i vårt land – därav några som jag är med och ansvarar för här i Karlstad.

 

Vi har en stor arbetskraftsbrist i Sverige – och Värmland. Det är unga människor vi behöver. Med kunskaper, vilja, drömmar och engagemang. Det finns hopp för framtiden.

 

 


Senaste inläggen.
Blåbär 13 Aug
Torka 24 Jul
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Bloggat på nwt.se.
Desktop