Per-Inge Lidén

studenter och unga på gång.

Igår fylldes vår stad av studenter – en av dem var min egen dotter. Man blir så glad. Glädjen när de rusar ut ur Sundstaskolan – lastbilsflak genom ett soligt Karlstad, släkt och vänner på lite tilltugg på gräsmattan och nattfest på nöjes med alla kompisar och vänner. Och så bra de är – dagens unga. Jag har ju lärt känna ett helt gäng klasskamrater under några år. Bra värderingar, nyfikenhet på livet och alla drömmar om samhället – det finns hopp.

 

Dessutom gläder jag mig åt att riksdagen samma dag beslutat att en grupp ensamkommande unga också ska få möjlighet att gå färdigt gymnasiet och ta studenten i vårt land – därav några som jag är med och ansvarar för här i Karlstad.

 

Vi har en stor arbetskraftsbrist i Sverige – och Värmland. Det är unga människor vi behöver. Med kunskaper, vilja, drömmar och engagemang. Det finns hopp för framtiden.

 

 


Senaste inläggen.
Mumin 31 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop