Per-Inge Lidén

Värmlands framtid

Nu har vi haft avslutningsdag för ett jättefint projekt som heter Värmlands framtid. Under tre år har vi i Värmlands alla kommuner jobbat med ungdomar som av olika skäl hoppat av gymnasiet och inte heller fått något jobb. Vi har nått 1200 unga. Som mått dåligt. Varit sjukskrivna. Glömts bort av samhället. Ett superviktigt arbete. Bara i Värmland finns över 2000 ungdomar mellan 15-24 år som vi inte får in i varken studier eller arbete. Inte bra.

 

Vi har jobbat utifrån ungdomarnas behov. Letat upp dom. Och frågat vad just de behöver. Och erbjudit allt från gruppsamtal till hjälp att komma i rörelse, läkarkontakter, KBT, praktik eller att bara få möta vuxna som bryr sig. och lyssnar. Och så har vi jobbat tillsammans. Alla kommunerna. Och arbetsförmedlingen. Och landstinget. Och andra myndigheter. Bara det!

 

Vi har kommit i kontakt med 1200 ungdomar. Av dem är nu 600 ute i arbete eller studier. Ett fantastiskt resultat. Och allt har bekostats av EUs socialfond. För i EU är man också medveten om att ungdomars framtid är allas vår framtid.

 

Tack alla ni som jobbat i projektet.


Senaste inläggen.
Blåbär 13 Aug
Torka 24 Jul
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Bloggat på nwt.se.
Desktop