Per-Inge Lidén

Hultsbergsskolan levererar

Varit på Hultbergsskolan. Inbjuden tillsammans med kommunens jämställdhetsutvecklare Solweig Gard.  Några av klasserna har jobbat med FNs hållbarhetsmål agenda 2030. Närmare bestämt målen 3 och 5 som handlar om folkhälsa och jämställdhet. Vi har ju antagit målen som rättesnöre för kommunens verksamhet.  Sex grupper hade tagit reda på fakta om kommunens arbete med målen. Sen hade man tagit varsin stadsdel och intervjuat folk, träffat pizzerianställda, sjukhuspersonal, skolrektorer och elever och folk på stan. Allt för att fråga om hur de upplevde att målen realiserades nu och vad de drömde om till 2030.

 

Jättebra jobbat. Vi tar med oss en massa input till kommunens arbete.  Jag blir så inspirerad av lärare och elevers engagemang, fina presentationer och analyser. Svensk skola när den är som bäst. Man blir stolt.


Senaste inläggen.
Blåbär 13 Aug
Torka 24 Jul
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Bloggat på nwt.se.
Desktop