Per-Inge Lidén

Första linjen för unga

Första linjen är en mötesplats där ungdomar kan gå för samtal. Igår mötte vi i socialnämnden några av medarbetarna. På första linjen jobbar bland annat socionomer och psykologer. På det lilla mysiga stället på Drottninggatan ( ovanför folktandvården) kan ungdomar, eller barn och deras föräldrar, komma för råd och stöd. I en varm och ombonad miljö. Några samtal. Lite vägledning. Få möta någon som lyssnar – och vid behov få hänvisning till mer vård inom landstinget om så skulle behövas. Man har i snitt runt 600 unika besökare per år och träffar ungdomarna i snitt tre gånger.

 

Första linjen drivs gemensamt av landstinget och några kommuner i Karlstadstrakten. Vi vill möta de unga tillsammans – för de unga är det inte lätt att hitta in hos olika myndigheter, och vårdmottagningar kan kännas skrämmande.

 

Många unga saknar helt enkelt bra vuxna att prata med. Om livet. Om det som är svårt. Nån som kan lyssna och även säga att en del svårigheter är helt normalt när man är ung. Vi behöver hitta fler ställen där unga och äldre möts tror jag. Och vill du tipsa nån om just första linjen kan du be dem gå in på www.hurmårdu.nu.


Senaste inläggen.
Blåbär 13 Aug
Torka 24 Jul
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Bloggat på nwt.se.
Desktop