Per-Inge Lidén

Ny budget för Karlstad

Idag har vi lagt en ny budget för Karlstad för hur vi vill använda de 5 miljarder Karlstadsborna beräknas samla ihop nästa år. Det är ett stort arbete där många intressen ska vägas. Vi har resonerat, förhandlat, letat fakta – och slutligen bestämt oss i den styrande majoriteten.

 

Vi vill fortsätta att ha en stabil ekonomi. Inte vältra över kostnader på våra barnbarn. Därför planerar vi för ett överskott på drygt 100 miljoner som vi, tillsammans med avskrivningar , gör att vi kan bygga för nästa 500 miljoner utan att låna.

 

Vår största satsning är på barn och unga. Skolan får 106 miljoner förutom den vanliga uppräkningen. Och vi kommer att bygga ny skola på Färjestad, nya förskolor på Norrstrand och östra Jakobsberg, Orrholmen och Skattkärr. Det blir samlokalisering i nytt hus på Kronoparken för fritidsgård och bibliotek och ny sporthall – med plats för en liten läktare – i Skåre.

 

För några år sen höll jag ihop en arenautredning. Nu blir det verkstad med byggstart 2020. Ny arena för fotboll, friidrott och amerikansk fotboll samt en inomhusarena på Sannafältet och tak över Tingvalla.

 

En budget handlar om vad vi vill göra med karlstadsbornas pengar. Vi har grunnat länge. Nu har vi presenterat vårt förslag. Vi satsar på barns skola och karlstadsbornas fritid. Det känns rätt.


Senaste inläggen.
Blåbär 13 Aug
Torka 24 Jul
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Bloggat på nwt.se.
Desktop