Per-Inge Lidén

Antwerpen

Jag tillbringar helgen i den vackra staden Antwerpen. Här pågår kongress för det gröna partiet, EGP, i Europa. Alice Bah Kuhnke, Max Andersson och jag är ordinarie delegater för Miljöpartiet i Sverige.

 

Det finns Gröna partier i nästan alla länder i Europa. En del små och svaga andra, som Tysklands gröna, stora och etablerade. Det är bara vi i Sverige som sitter i regeringsställning.

 

En viktig uppgift är att möta andra, skaffa kontakter, lära av erfarenheter som delas på seminarier och i pauser. En annan är att fatta beslut. Vi närmar oss val till EU-parlamentet. På kongressen röstar vi om våra grundläggande värderingar inför det valet samt ett antal andra resolutioner i skilda politikområden. MP i Sverige bidrar med ett resolutionsförslag om öppenhet och transparens i EU som vi tänker försvara i debatten.

 

Europa har många problem. Men en grundläggande erfarenhet är att vi i stort sett kunnat leva i fred med varandra under många decennier. Det vill vi bygga vidare på när vi skapar framtidens gröna, jämställda och demokratiska Europa.


Senaste inläggen.
Blåbär 13 Aug
Torka 24 Jul
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Bloggat på nwt.se.
Desktop