Per-Inge Lidén

Trädgårdsfest

Igår var jag på trädgårdsfest i Skårekyrkan. Massor av folk, fint väder och försäljning av blommor, korv, gott fika och diverse lotterier. Jag hade med mig tre stora krukor som blomkunniga människor fyllde med jord och blommor i vackra kompositioner. Nu står dom hemma på altanen. En riktig festdag blev det i det fina vädret.

 

Skårekyrkan är en av alla dessa folkrörelsebyggda kyrkor som finns i vårt land. Bara i Grava socken fanns det en gång 7 missionshus. Byggda och drivna av folk i bygden. Man samlades, bildade demokratiska föreningar och ville tolka den kristna ideologi som hela samhället byggde på efter eget huvud – och inte överhetens.

 

Skårekyrkan är även idag en öppen folkrörelsekyrka. Ekonomin är helt beroende av insamlingar och gåvor. Därför är också en trädgårdsfest viktig som inkomstkälla för att driva kyrkans arbete bland unga och äldre. Ett frihetligt arv jag gärna stöder. Och så får jag glädjas åt vackra blommor på altanen hela sommaren.


Senaste inläggen.
Barn 18 Sep
Gymnasielagen 23 Aug
Bloggat på nwt.se.
Desktop