Per-Inge Lidén

Karlstad har bra ekonomi

Idag har vi haft kommunstyrelse. 36 ärenden. Mycket att sätta sig in i och ha åsikter om. En av punkterna var årsredovisning för Karlstads kommun och våra bolag. Det gick bra 2017. Koncernen visar ett överskott på 364 miljoner. Överskott behöver vi för att kunna bygga nytt och investera. Vi har varit offensiva och byggt för 1 miljard 64 miljoner kr. Mest skolor och verksamheter för våra barn och ungdomar bl a Hultsbergs- och Västerstrandsskolorna och ny idrottshall på Mariebergsskolan. På Sundsta har vi påbörjat bygget av en ny gymnasieskola.

 

Vi har blivit årets hållbara skolmatskommun,  blivit fair trade city ( igen) och  byggt ny park i Skattkärrs centrum. För att nu nämna något.

 

Det här är viktigt. Vi ska förvalta karlstadsbornas pengar på ett hållbart sätt. Vi ska investera. Vi ska ha en stark ekonomi. Det finns de som säger att Sverige står på ruinens brant. De har fel. Vi har en stark gemensam och hållbar ekonomi i vår kommun. Det är glädjande.

 

 


Senaste inläggen.
Barn 18 Sep
Gymnasielagen 23 Aug
Bloggat på nwt.se.
Desktop