Per-Inge Lidén

Påsk

Påsk är kristenhetens största högtid och har firats i tusen år i våra värmländska bygder. En tid för de riktigt stora frågorna om döden och livet. Berättelsen är om en Gud som är tvärtom mot traditionella gudsbilder i historien och visar sig svag och bär på erfarenhet av att bli förrådd, plågad och att dö. I påsk äter vi påskägg som handlar om det nya livet som kan spira ur något till synes hårt och dött. Vi äter lamm som kommer från den judiska traditionen och handlar om deras, och vår,  vandring från slavmentalitet till ett liv i frihet. Och vi pyntar med påskliljor som handlar om hopp och livsglädje. Påsk är lite alla känslorna på en och samma gång.

 

För mig rymmer påskveckan en tid för stillhet och reflexion. Och också dagar med tid att umgås med familj, vänner och bekanta. Och tid att delta i gudstjänstlivet förstås.


Senaste inläggen.
Barn 18 Sep
Gymnasielagen 23 Aug
Bloggat på nwt.se.
Desktop