Per-Inge Lidén

Prata med varandra

Det finns så många berättelser i vårt samhälle. Om hur allting är. Ofta pratar vi med dom som tycker lite lika oss själva.

 

Under en tid var det en stor debatt om moskébygge i vår stad. Efter det har vi i politiken resonerat om hur vi möter och pratar med – och inte om – varandra. Resultatet har blivit ett antal dialogsamtal mellan tjänstemän i kommunen och representanter för våra trossamfund i stan. Det är kristna, muslimer och buddhister som mött folk från kommunen och pratat om allt från fastemånader över människors oro kring religiösa byggnader till tonåringars fria val av livsstil och partner.

 

För en tid sedan hade vi ett stormöte för att se hur långt vi kommit. Nu ska vi fortsätta de här samtalen och vi har också med oss folk från landstinget och statens myndighet för stöd till trossamfund. Det här är viktigt. För jag tror att det just är genom att möta varandra över olika gränser som vi kan förstå hur den andre tänker – och också kritisera varandras ståndpunkter när så behövs.

 

Det är så man bygger gemenskap och förtroende i en stad – tror jag.


Senaste inläggen.
Barn 18 Sep
Gymnasielagen 23 Aug
Bloggat på nwt.se.
Desktop