Per-Inge Lidén

Utvisa inte till Afghanistan

Idag har jag varit på möte i församlingshemmet i Skoghall. Ett fyrtiotal personer som är aktiva i att stötta ensamkommande ungdomar i karlstadstrakten hade ordnat mötet. Ett par killar från Afghanistan berättade sin historia och om sin rädsla för att utvisas till ett land där talibanerna styr i stora områden och där även situationen i Kabul är farlig med återkommande bombdåd. Några av våra värmländska  riksdagsledamöter frågades ut om sin syn.

 

Det är migrationsverket som myndighet som beslutar om vilka länder som anses säkra att utvisa människor till. De har gjort sin bedömning. Jag  tvivlar på den. Det känns osäkert att utvisa människor, och särskilt ungdomar,  till Afghanistan.

 

Många av ungdomarna har lärt sig svenska och kommit väl in i skolor här i landet. Låt dem få asyl och bli del av den arbetskraft vi så väl behöver – istället för att utvisas till ett land där inbördeskrig och terror råder.


Senaste inläggen.
Blåbär 13 Aug
Torka 24 Jul
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Bloggat på nwt.se.
Desktop