Per-Inge Lidén

Att lyssna på medlemmar

Förra våren lanserades idén om att undersöka om det var möjligt att ha en upplevelsepark på en del av Skutbergsområdet i enlighet med förslaget från Karlstads översiktsplan från 2012. Eftersom det hade inslag av natur, litteratur och inriktning på barn beslöt ett medlemsmöte att vi var med på att låta Stadsbyggnadsnämnden pröva hur en sådan idé skulle fungera i området.

Vi ville också se en vision för hela Skutbergsområdet. Vår uppfattning då var att när det finns en plan för hur det här skulle te sig i området skulle vi gå vidare och besluta om Miljöpartiets hållning till föreslagen detaljplan och vision.

Nu närmar sig tiden då såväl detaljplaneförslaget som skutbergsvisionsarbetet är klart för samråd och synpunkter. Därför hade vi i veckan ett möte i vårt parti där vi enades om hur vi går vidare. Vi kommer i mars månad ha ett medlemsmöte där vi går igenom såväl detaljplaneförslaget som visionen för Skutberget och bestämmer oss för vår hållning till de båda planerna.

Det här är lite Miljöpartiet i ett nötskal. Vi är nyfikna på nya idéer. Vi vill ta ställning när vi har faktaunderlag. Och vi har högt i tak och en god medlemsdemokrati. Så tycker vi att politiskt arbete ska skötas.

 


Senaste inläggen.
Blåbär 13 Aug
Torka 24 Jul
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Bloggat på nwt.se.
Desktop