Per-Inge Lidén

Sundstas esteter och mellons giganter

Det händer mycket kring kultur i Karlstad. Det är viktigt. Själv var jag på två arrangemang i helgen. På fredagen hade sju elever vid Sundsta-gymnasiets estetlinje en elevföreställning på Arenan. De gjorde delar av musikalen ”Our last five years”. Helt fantastiska röster och riktigt bra musik. Det är en talangfull musikklass som tar studenten och lämnar Sundsta i sommar.

 

På lördagseftermiddagen var jag på genrepet till melodifestivalen och fick också en chans att möta representanter för SVT och produktionsledningen för arrangemanget. Tre dagars fest i Karlstad på torget och i Löfbergs arena. Tre utsålda arenor. Några hundra personer från SVT, produktionsbolag, artister med följe och journalister. Det är ett riktigt stort arrangemang och väldigt roligt att Karlstad kan stå värd för en sådan händelse.

 

Dessutom var det enligt mig de fyra bästa låtarna som gick vidare till final och andra chansen.


Senaste inläggen.
Blåbär 13 Aug
Torka 24 Jul
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Bloggat på nwt.se.
Desktop