Per-Inge Lidén

Terrorbrott i Stockholm

I Stockholm pågår nu  rättegången mot den man som utförde ett terrorbrott på Drottninggatan i Stockholm förra året. Det kommer att bli månader av genomgångar av hans skuld gentemot de som dödats och skadats. Livstids fängelse lär bli hans dom.

 

Vi funderade kring ondskan vid frukostbordet där hemma idag. Varifrån kommer den. Hur ser den ut. Akilov, den anklagade har väl också lekt som barn, haft vänner, drömt om kärlek och ett liv. Nånting har gått snett. Fruktansvärt snett. Man kan undra vad som skulle hänt i hans liv för att det skulle tagit en annan vändning.

 

I den kristna tradition jag står i finns såväl möjligheten till det onda som till det goda inom oss alla. Ju längre man lever ju mer lär man också känna den här dualismen inom sig själv känner jag. Jag bär också på möjligheter att lockas till egoism, oginhet eller vad det nu kan vara. Liksom möjligheten till att välja det goda i varje livssituation.

 

Tänker på alla offer från Drottninggatan. Hur så ska kunna läkas. Hur människor ska orka gå vidare. Det var ren tur att jag inte var där själv. Avslutade ett sammanträde i Älvsjö en timme innan dådet. For vid detta tillfälle av en händelse åt ett annat håll. Annars hade jag också varit i närheten och tagit en promenad i de kvarteren i väntan på 17-tåget.


Senaste inläggen.
Blåbär 13 Aug
Torka 24 Jul
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Bloggat på nwt.se.
Desktop