Per-Inge Lidén

Arbete och fritid

Alla drömmer vi nog om det goda livet. Och det goda arbetet. Att få ihop allt till att bli sådär bra – och lagom. Lyssnade till professor Ann Bergman i morse. Hon forskar på Karlstads universitet kring arbetslivsfrågor. Hon beskrev hur arbetslivet utvecklats med den digitala tekniken till att flyta ihop med familjelivet. Hur vi kan chatta lite och styra upp barnen på arbetstid och läsa mejl hemma i soffan. Om fördelar och nackdelar.

 

Många upplever att jobbet tenderar att flyta ut och finnas närvarande även hemma i vardagsrummet. Man funderar över lösningar, oroar sig för kommande möten – och svarar på mejl från chefen. Mycket ansvar ligger på arbetsgivaren – att skapa den goda arbetsplatsen. Men det handlar nog också om att känna sig nöjd med att vara tillräckligt bra – både på jobbet och som förälder. Det goda livet är väl att hitta balansen kanske – mellan arbete, fritid , kärlek, barn och livets äventyr. Funderar på hur jag själv lyckas med det.

 

Nu ska jag i alla fall stänga ner min dator. Jag ska till Skårekyrkan och laga tacos. Vissa fredagar är kyrkan en mötesplats där folk äter tillsammans. Vi är två som lagar maten denna gång. Det blir nåt annat. Känns bra att få göra nåt helt annat.

 

Trevlig helg på er.


Senaste inläggen.
Blåbär 13 Aug
Torka 24 Jul
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Bloggat på nwt.se.
Desktop