Per-Inge Lidén

Nej till fler externa köpcentrum

Karlstad har ett vackert centrum. Alla jag känner som kommer hit och vandrar längs gatorna blir förundrade. Älven, husen, torgen, parkerna. Det här vill jag att vi ska vara rädda om. Till ett centrum hör också bibliotek, teater, kyrkor – och all handel. Handeln skapar liv och rörelse och är en naturlig del av livet i en stad.

Nu vill några partier bygga ut den externa handeln genom att öppna ett helt nytt område för externhandel på Monsénberget. Enligt många jag pratat med kommer det vara förödande för centrumhandeln.  Det är trist. Jag väljer istället att satsa på centrumutveckling. Det är långsiktigt bättre för handeln, för människornas välmående – och för miljön. För en extern köplada ökar bilberoendet – så är det bara.


Senaste inläggen.
Blåbär 13 Aug
Torka 24 Jul
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Bloggat på nwt.se.
Desktop