Per-Inge Lidén

Snygga snabba bussar i Karlstad

Var ute på lunchen och vandrade upp mot Sundstarondellen. Lämnade in gamla super-8 filmer jag hittat efter min mor,  för överföring till digital teknik. Spännande. Men det var inte det. Jag gick långsamt över gamla stenbron och upp efter Rudsvägen. Här ska den nya snabbusslinjen gå. Bygget startar nu. I en första etapp går linjen från torget till Rud. Senare kommer den knytas ihop med sjukhuset åt ena hållet och universitetet/Välsviken på andra sidan. Tänk spårvagn fast på hjul. Gatorna ska byggas om och bussarna prioriteras. Det blir nya snygga eldrivna bussar som kommer att avgå var femte minut. Ett snabbt och  hållbart sätt att resa genom staden. Vi i kommunen satsar 65 miljoner. Staten lika mycket. Att kämpa före en sak politiskt i många år – och sen vandra på gatorna och förstå att nu snart händer det. Det är en del av glädjen med att få vara förtroendevald.


Senaste inläggen.
Gravarundan 08 Jul
Livets mening 02 Jul
Vänern 29 Jun
Bloggat på nwt.se.
Desktop