Per-Inge Lidén

Trettondedag jul

Förbereder mig för att imorgon fira trettondedag jul.  Ni vet berättelsen om vise män från Asien som plötsligt kommer in i julberättelsen med guld, rökelse och myrra. De ges inte till den mäktige Herodes i palatset utan till den enkla familjen som inte hittade husrum för natten. Därefter flyr hela familjen med Josef, maria och barnet till Afrika – undan Herodes och hans europeiskt understödda soldatarmé. En berättelse vi läst och funderat kring i snart 1000 år här i Karlstadstrakten. Texten vidgar horisonten från det lilla judiska sammanhanget och förebådar en kyrka med ambitioner att bli världsvid. Ja, här finns flera teman att fundera kring – som är dagsaktuella.

 

I Skårekyrkan leder jag gudstjänsten. Vi reflekterar kring texten, och går vidare på det internationella temat. Vi kommer att ringa upp studieförbundet Bildas nye direktor i Jerusalem, UDs biståndschef  i Ougadogou och två medarbetare som ska jobba med bistånd och teologisk utbildning i Brazzaville. Sen blir det mat och fest.

 

Läs gärna berättelsen om de vise männen och flykten till Egypten. Välkommen till Skårekyrkan. 15 00.


Senaste inläggen.
Gravarundan 08 Jul
Livets mening 02 Jul
Vänern 29 Jun
Bloggat på nwt.se.
Desktop