Per-Inge Lidén

Jag vill ha snö på vintern

Vädret i Karlstad har varit bedrövligt denna jul. Det måste jag erkänna. När jag växte upp vid sjön Billingen utanför Arvika åkte vi skidor på vintern – och vi skottade isen och åkte skridskor på sjön. Det här unnar jag framtida generationer värmlänningar. Därför vill jag vara med och förhindra den temperaturförändring som vår planet nu går igenom. Det är faktiskt allas vårt ansvar. Därför gläder jag mig åt en rad positiva förändringar som träder ikraft nu vid årsskiftet. En klimatlag som gör att varje regering kommer att granskas utifrån klimatperspektiv, ökat stöd till allt från solceller på tak, elcyklar och för att ladda elbilen hemma. Billigare etanol, nya bilskatter som ger stora premier till mer miljövänliga bilar. Här i Karlstad gör vi vår största satsning på kollektivtrafiken någonsin med start av bygget av busstråket från Rud till stora torget, nya cykelvägar och fortsatt planering av en biogasproduktion.

Jag vill vara med och driva en politik som underlättar för människor att leva klimatsmart. Men det krävs att vi alla hjälps åt. Modern miljövänlig teknik finns. Jag vill att framtida generationer också ska få åka skidor och pulsa genom snön på vintern.


Senaste inläggen.
Gravarundan 08 Jul
Livets mening 02 Jul
Vänern 29 Jun
Bloggat på nwt.se.
Desktop