Per-Inge Lidén

Socialt arbete/ideella föreningar

Under de senaste två mötena i socialnämnden har vi delat ut ca 10 miljoner kronor till ideella föreningar som jobbar med socialt arbete i Karlstad. Det känns bra. En kommunal socialtjänst kan göra mycket – men inte allt. Här är några av de som tagit del av medel; RIA  och IOGT/NTO jobbar med människor med missbruksproblem, BUFFF fokuserar på barn till föräldrar som finns inom kriminalvården, Selmagruppen och Kronoparkskyrkan arbetar tillsammans med invandrare och inte minst Alla kvinnors hus, som är engagerade för utsatta kvinnor.

 

Föreningar är bra. De kan se en samhällsutmaning – och snabbt agera. De är fria på ett annat sätt än en kommun och här kan idéer och arbetsmetoder testas – som vi i kommunen också har nytta av.

 

Vi kan alla behöva stöd i någon del av våra liv. Då är det bra att det också finns socialt arbetande föreningar som vill vara med och räcka ut en hand. Tack alla människor i föreningslivet som är med och bidrar.

 


Senaste inläggen.
Gravarundan 08 Jul
Livets mening 02 Jul
Vänern 29 Jun
Bloggat på nwt.se.
Desktop