Per-Inge Lidén

Solsidan och mina relationer

Var och såg premiären på filmen Solsidan i helgen. Den var bra. När jag funderar på varför är det nog för att dom kommer så nära de vanliga relationsfrågorna vi alla lever med. Vi känner igen oss i frågeställningarna om kärlek, skilsmässa, att våga testa den där lite farligare äventyraren, fas-son-relationer, oron för barnlöshet och vän-relationer. När Fredde lämnade sin far ( Sven Wollter) i Torekov och nästa klipp var faderns begravning kom det en liten tår i mitt öga. Jag började fundera kring min egen bortgångne far och vår relation. Och så är filmen bra för att just de här skådespelarna kan sätta de skruvade replikerna på ett så träffsäkert sätt.

Bra betyg till filmen alltså. Och den passar bra att se i grupp och med efterföljande fika och samtal om filmens viktiga relationsteman. Det gäller att vi är rädda om och vårdar de relationer vi har. Ta hand om er därute i höstmörkret.

 


Senaste inläggen.
Gravarundan 08 Jul
Livets mening 02 Jul
Vänern 29 Jun
Bloggat på nwt.se.
Desktop