Per-Inge Lidén

Fotboll

Igår såg vi på fotboll hemma i familjen. Vilken match! Jag trodde verkligen att italienarna skulle få in den där bollen till slut. Men nej. Laganda, gemenskap och hårt arbete. Det kan knäcka vilka superstjärnor som helst. Det är bra att komma ihåg i olika sammanhang i livet. Det är inte så dumt med den svenska folkrörelsetraditionen – den vinner i längden.

Annars lär fotboll vara en gammal sport. Historien går tillbaks till Kina och  200-talet före vår tideräknings början där man spelade ett bollspel som liknade fotboll. Två mål med nät, två lag och en boll tillverkad av läder. Det började som en militär sport men blev folklig några år senare. I England förbjöd Edvard III fotboll på 1300-talet med motiveringen att folk skulle ägna sig åt nyttigare saker.

I Karlstad är fotboll vår största idrott. Massor av klubbar, bredd och en stor sport för både killar och tjejer. Något topplag har vi dock aldrig fått fram trots många försök. Hur det blir framåt får vi se. I arenautredningen siktade vi på en arena som håller för damallsvenskan….. Det kanske vore nåt om värmlandslagen kunde satsa tillsammans.


Senaste inläggen.
Barn 18 Sep
Gymnasielagen 23 Aug
Bloggat på nwt.se.
Desktop