Per-Inge Lidén

Barnen flyttar ut

För några dagar sen hjälpte jag en dotter att flytta hemifrån. Till en etta här i stan som hon hyr i andra hand och  som hon hittade på blocket. Perfekt. Och med 8 minuters cykelväg till sjukhuset där hon jobbar. Det är det som är det fina med Karlstad. Det  är korta avstånd – och det går att hitta boende i och kring Karlstad.

Jag har goda vänner i Stockholm. Det är också en fin stad. Men ack så mycket svårare att leva och bo i. Folk som pendlar en timme till jobbet och att hitta en etta åt barnen är ohyggligt svårt och dyrt.

Just nu byggs det mycket i Karlstad. Det är bra. Det är brist på bostäder och det här har vi jobbat hårt för. Det jag ibland funderar över är prisnivån. Det är dyrt att bygga på en överhettad byggmarknad. Jag vet att stiftelsen karlstadshus, KBAB och andra verkligen försökt hitta billigare lösningar.  Men det är svårt. Nya lägenheter gör ju dock att folk flyttar från något annat och vi får igång en flyttkedja. Men ändå. Tänk om någon kunde komma på tricket om hur man bygger billigare bostäder.

För boende är viktigt. De fina miljöerna och närheten till såväl kulturliv som parker och vatten betyder livskvalitet. Det är det skönt att veta att såväl mina barn som andras ungar kan göra en bostadskarriär i vår kommun där boendeformerna kan växla genom livet.

 


Senaste inläggen.
Barn 18 Sep
Gymnasielagen 23 Aug
Bloggat på nwt.se.
Desktop