Per-Inge Lidén

Vi växlar upp cykelsatsningarna

Att cykla är skönt. För hälsan. För miljön. För stadens möjlighet att erbjuda en fin och människovärdig miljö. Jag har cyklat in till stan denna lördag. Cykelväg hela vägen längs älven från Skåre in till centrum. Man hinner tänka och man hinner njuta av den vackra Klarälven. Jag känner att jag mår bra på nåt sätt.

Vi vill fortsätta utveckla Karlstad som cykelvänlig kommun. Det finns fler cykelvägar som behöver byggas – inte minst i de mindre tätorterna i kommunen. Nu har vi gett möjlighet för alla anställda i Karlstads kommun att leasa en cykel med bruttolöneavdrag. För en dryg hundralapps avdrag på lönen kan man få tillgång till en riktigt bra kvalitets-cykel.  Som grädde på moset har regeringen med en satsning på elcyklar. Om man köper en ny elcykel får man 25% av kostnaden tillbaks från staten. Det gäller från och med nu ( retroaktivt om budgeten går igenom) så spara kvittot. Det här är viktig politik där MP varit pådrivande såväl i kommunen som i regeringen. En bra utveckling som gläder mig mycket.

 


Senaste inläggen.
Blåbär 13 Aug
Torka 24 Jul
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Bloggat på nwt.se.
Desktop