Per-Inge Lidén

Miljard till skolan

Igår var jag på Sundstaskolan och var med om invigningen av arbetet med ny skola. En bit över 400 miljoner satsar vi i Karlstad på nya lokaler. Tillsammans med de skolbyggen som är på gång gällande bla a Hultsbergsskolan, Västerstrand och cityförskolor som snart ska byggas blir det uppemot en miljard kronor. En oerhörd satsning för en kommun som Karlstad. Men det är det värt. Våra barn behöver bra utbildning för att kunna bli en del av den helt förändrade värld som kommer att möta dem i livet. Då behövs också en god miljö för lärande som är trivsam och pedagogiskt bra. Vi ser också att många av de ungdomar som inte går igenom gymnasieutbildningen får det svårt att få jobb och ett bra liv i vuxen ålder. Det är därför det för mig som miljöpartist är så viktigt med den här skolsatsningen i Karlstad. Det är därför det varit så viktigt för MP att ha posten som minister och chef på utbildningsdepartementet. Bra utbildning är grunden för ett gott liv. Våra barn är värda att få gå i fina skolor.


Senaste inläggen.
Gravarundan 08 Jul
Livets mening 02 Jul
Vänern 29 Jun
Bloggat på nwt.se.
Desktop