Per-Inge Lidén

Mat och fred

Jag var ute och åt igår kväll. Med fyra gäster från det europeiska gröna partiet. Vi hade suttit hela dagen och planerat för den stora europeiska gröna kongress som äger rum i Karlstad 24-26 november. Samtal om program, medverkande, resor och volontärsarbete. Men på kvällen gick vi ut och åt. Det är nåt fint med att äta tillsammans. Ofta djupnar samtal. Man lär känna varandra. Jag vet nu att dom växt upp i fyra olika europeiska länder. Vilka barn dom har. Vad dom jobbade med innan de fick nuvarande uppdrag. Och dom vet lite om min familj och mina fritidsintressen. Det är fint med mat.Man vill inte den man äter något ont. Man delar ofta lite av livet och man gör något väldigt trevligt tillsammans.
Men de finaste måltidsupplevelserna har jag nog hemma. De där gångerna när man lagat till något och familjen kommer och verkar ha tid. Och man får höra lite av vad som hänt under dagen.
Det som är bra med måltider är ju att man hela tiden blir hungrig igen. Så det finns alltid möjlighet till nya möten runt matbordet. Och det kanske inte är det viktigaste vad det är i grytorna. Utan vilka som är runt bordet. Fler långsamma måltider -är det vad som kan skapa fred på jorden?


Senaste inläggen.
Mumin 31 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop