Per-Inge Lidén

skägg

Varit hos den nye barberaren på Drottninggatan. Kändes bra. Jag har nämligen anlagt skägg. Det är ju nåt naturligt med det. Män har väl haft skägg i alla tider även om det blivit nån slags mode från de senaste två hundra åren att raka sig. Men ser man på gamla kort så brukar män ståta med allehanda kreationer. Och innan det var allmänt med speglar och rakgrejer hade förmodligen de flesta män helskägg skulle jag tro. Enligt wikipedia kan man indela skägg i helskägg, Franz-Josef-skägg ( vad är det?), getskägg, knävelborrar, mustasch, pipskägg, polisong, skepparkrans, skäggstubb, spadskägg och tangorabatt. Tänk ändå vilka möjligheter. I alla fall kändes det bra där i barberarstolen. Bekvämt tillbakalutad med någon som pysslade om en med riktig kniv, olika maskiner och diverse raklödder.
En ny fas i livet.


Senaste inläggen.
Mumin 31 Maj
Bloggat på nwt.se.
Desktop