Per-Inge Lidén

Pappa till vuxna människor

När det är sommar kommer de barn som flyttat iväg hem och hälsar på. Det är trevligt. Och fint. Och skrämmande. Och alltmöjligt. För man vill ju att allt ska gå bra för dom. Barna. Och dom berättar hur dom har det. I ganska olika livssituationer. En administrerar på ett förlag, en arbetar som soldat, en är dataprogrammerare och en världsresenär. Och vi resonerar om liv och vardag och framtid. Men det är svårt också. Att vara pappa till vuxna barn är en ny roll. Det borde finnas kurser för sånt. Jag vet hur man gör när barn är små och man har kontroll och kan ordna saker. Nu är jag helt hjälplös. Man kan se på. Komma med ett råd, möjligen. Om dom nu vill höra på en gammal man. Men pappa är man ändå. På nåt sätt. Som konsult typ. Jag tror jag behöver prata med nån om hur man gör.


Senaste inläggen.
Kulturkompis 23 Jul
Gravarundan 08 Jul
Livets mening 02 Jul
Vänern 29 Jun
Bloggat på nwt.se.
Desktop